V Silverstonu aretirali štiri ljudi

Foto: Epa formula 1 dirkalniki
Četverica protestnikov se je pretihotapila v zaščiteno območje dirkališča v Silverstonu.
Oglej si celoten članek

Pred začetko dirko formule 1 za VN Velike Britanije, ki jo je v kaotičnih razmerah s počeno sprednjo gumo dobil šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, so varnostniki pridržali štiri podnebne protestnike organizacije Extinction Rebellion.

VN Britanije Kakšna drama: Do zmage na treh pnevmatikah

Četverica se je na zaščiteno območje dirkališča Silverstone, kjer veljajo poostrene varnostne razmere zaradi omejevanja možnosti pojava okužbe s koronavirusom, pretihotapila v oranžnih kombinezonih, zaradi česar so varnostniki sprva domnevali, da gre za delavce ob stezi.

Ob začetku kroga za ogrevanje so demonstranti razgrnili transparent z napisom "ukrepajte zdaj", s katerim so opozorili na okoljsko problematiko in zaskrbljujoče podnebne spremembe. Varnostniki so protestnike zadržali do prihoda policije, ki jih je aretirala. Trenutno so v policijskem pridržanju.

Organizacija Extinction Rebellion je na spletni strani zapisala, da s protestom niso želeli motiti poteka dirke, temveč svet opomniti na podnebne in okoljske razmere. "Ljudi smo želeli opomniti, da podnebna in ekološka kriza nista izginiti, ampak se iz dneva v dan poglabljata," so sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.