V Teksasu so obupali

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodstvo dirke je sporočilo, da je v sodelovanju s podjetjem Dorna, ki trži tekmovanje, ter krovno mednarodno zvezo Fim moralo odpovedati dirko.
Oglej si celoten članek

Prireditelji dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v ameriškem Austinu so sporočili, da letošnje preizkušnje ne bo. Sprva je bila dirka za VN Amerik le prestavljena zaradi pandemije novega koronavirusa, zdaj so jo dokončno odpovedali.

Dirka bi bila po prestavljenem urniku na sporedu novembra, a zaradi posledic širjenja pandemije in z njo povezanih varnostnih ukrepov letos tekmovanja ne bo mogoče izvesti.

Ogrožal druge Škandal: dirkač Ferrarija takole kršil pravila v času koronavirusa

Navijače so v vodstvu tekmovanja skušali potolažiti s podatkom, da se že dogovarjajo za izvedbo dirke naslednje leto, na sporedu naj bi bila aprila 2021, ter da si bodo prizadevali tudi za to, da bi lahko na dirkališče spet prišli tudi gledalci.

Moderno prizorišče v Austinu je karavano motoGP prvič gostilo leta 2013.

Letošnja sezona, marca so pred izbruhom pandemijie v Katarju izvedli le dirki v šibkejših razredih moto2 in moto3, v motoGP pa ne, se bo nadaljevala - oziroma za dirkače v elitni konkurenci začela - 19. julija v španskem Jerezu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.