Varnostnik rešil na tisoče življenj

Foto: EPA
Foto: EPA
Eden od glavnih akterjev terorističnega napada v Franciji je imel vstopnico za ogled tekme med Francijo in Nemčijo, vendar so varnostniki pri rutinskem pregledu na njem odkrili telovnik z eksplozivom.
Oglej si celoten članek

Samomorilski napadalec je 15 minut po začetku prijateljske tekme med Francijo in Nemčijo poskušal vstopiti na stadion, kjer je nameraval detonirati eksplozivno sredstvo in povzročiti vsesplošni kaos ter stampedo prestrašenih navijačev.

Tragedijo, ki bi se lahko končala z več tisoč smrtnimi žrtvami, je preprečil varnostnik po imenu Zouheir, ki želi ostati anonimen. Po poročanju nekaterih medijev naj bi šlo za muslimana.

Povedal je, da je pri napadalcu odkril telovnik z eksplozivom, neznani moški pa se je med umikanjem pred varnostniki kmalu zatem razstrelil v bližini stadiona. Njegovo zgodbo je potrdil eden od prisotnih policistov, poroča Wall Street Journal.

''Policist je potrdil zaporedje dogodkov in dodal, da je napadalec želel eksplozivno sredstvo detonirati v notranjosti stadiona in izzvati smrtonosni stampedo,'' piše WSJ.

Pirotehnična sredstva so stalnica na nogometnih tekmah, zato gledalci kljub dvem močnim eksplozijam niso niti posumili o razsežnostih katastrofe, ki se je odvijala v njihovi neposredni bližini.

Znak za rdeči alarm je bil odhod francoskega predsednika Francosia Hollanda. ''Ko sem videl, da evakuirajo Hollanda, sem vedel, da to niso bile petarde,'' je povedal Zouheir in dodal, da je predsednik države prizorišče zapustil po prvi eksploziji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • mph
    16:32 16. November 2015.

    Verjetno bi zelo popravilo vtis "Zahoda" glede islama, če bi lahko te dni spremljali novice o neštetih shodih v stotisočih …

  • mph
    16:29 16. November 2015.

    Ja, še posebaj, ko si avtomatično kriv, tudi, ko nisi. Če samo pomislim še v našem svetu kolikokrat se izkaže, …

  • 09:14 16. November 2015.

    Strah me je islamskega fundamentalizma, oz. njihovega vsiljevanja precej nesmiselnega prava. Tega, kar se je dejansko začelo dogajati na EU …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.