Velikanski udarec za norveško reprezentanco

Foto: Epa
Foto: Epa
Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang ne bosta smela nastopiti na prvi posamični preizkušnji na OI v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Norveška smučarska skakalca Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang sta zaradi okužbe z novim koronavirusom ostala brez nastopa na posamični olimpijski tekmi ta konec tedna v Pekingu. Novico je potrdil norveški glavni trener Alexander Stöckl, poročajo agencije.

Skakalca sta bila pozitivna na testiranju januarja in ta teden še nista opravila potrebnih štirih negativnih testov PCR, s katerimi bi pravočasno lahko prispela na prizorišče iger.

"Bližata se mejni vrednosti 35, ne pa dovolj hitro, da bi lahko nastopila na prvi tekmi," trenerja povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Njuna udeležba na preostalih olimpijskih tekmah je za zdaj še pod vprašajem.

Nad kolegico Norveška skakalca znorela: "To je nezaslišano!"

Skakalci bodo že v soboto v Zhangjiakouu opravili kvalifikacije, v nedeljo ob 12. uri pa jih čaka tekma. Naslov z iger 2018 v Južni Koreji brani Nemec Andreas Wellinger, srebro je osvojil Forfang, pa tudi Tande je eden najboljših skakalcev v karavani, tudi nekdanji svetovni prvak v poletih.

Skakalci imajo na igrah priložnost za štiri odličja. Ob dveh posamičnih tekmah jih čaka tudi ekipna tekma, Norvežani so svetovni prvaki, ter tekma mešanih ekip.

Foto: Epa Johann Andre Forfang

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.