Veliki tekmec si je premislil glede Rogliča in Jumbo-Visme

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstralski kolesar Jack Haig je moštvo Primoža Rogliča označil za nespornega favorita na prihajajoči dirki po Franciji.
Oglej si celoten članek

Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious), peti kolesar v skupnem seštevku nedavno končanega kriterija Dauphine, je Jumbo-Vismo po izjemni predstavi na omenjeni enotedenski preizkušnji označil za prvega favorita prihajajoče francoske pentlje.

Prvi v zgodovini Noro, kaj je napravil Roglič! To ni uspelo še nikomur v zgodovini!

Ob tem je priznal, da ga člani nizozemske ekipe uvodoma niso prepričali, nato pa so v samem finišu dokazali, da jih bo v Franciji izredno težko premagati.

"Jumbo-Visma je jasen favorit. Prvih nekaj dni je bilo zelo zanimivih. Niso se mi zdeli nič posebnega, potem pa so v zadnjih dneh razblinili vse dvome," je razmišljanje povzel član Bahrain Victoriusa. 

Rivalstvo Vingegaard iskreno o Rogliču: "Med nama ni nobenih zamer"

"Karkoli so že počeli v Sierri Nevadi, se jim očitno obrestuje," je na nedavne priprave nizozemske ekipe na Pirenejskem polotoku spomnil Haig, ki je z velikim občudovanjem spremljal dominantno predstavo Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda na zadnji etapi Dauphineja.

"Že na začetku so zastavili dober tempo s Stevenom Kruijswikom, nato pa sta Primož in Jonas dejala 'adijo, se vidimo na vrhu'. Ne morem reči drugega, kot da so zares izjemni in da jim čestitam," je dejal Avstralec, lani tretji v skupni razvrstitvi dirke po Španiji.

Dodal je še, da bo uspeh Jumbo-Visme v veliki meri odvisen od dvakratnega branilca naslova Tadeja Pogačarja (UAE Emirates). "Pogačarja že nekaj časa nismo videli. Če bo uničil konkurenco v Sloveniji, potem se nam obeta zelo zanimiva bitka."

Dirka po Sloveniji Začetek spektakla s Pogačarjem v glavni vlogi

Foto: Epa (z leve proti desni): Enric Mas, Primož Roglič, Jack Haig.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.