Verstappen brez sočutja do rivala: "S*anje se zgodi"

Foto: Epa
Foto: Epa
Zmagovalec dirke v Bakuju si ni belil glave z odstopom glavnega konkurenta.
Oglej si celoten članek

Max Verstappen (Red Bull) je zmagal na dirki formule 1 v Azerbajdžanu in s tem povečal prednost v skupnem seštevku.

F1 Katastrofa Ferrarija ter veliko slavje Red Bulla

Veliko razočaranje je doživel njegov glavni konkurent Charles Leclerc (Ferrari), kateremu je še drugič na zadnjih treh dirka načrte prekrižala okvara motorja.

Monačan je po novi točkovni ničli nazadoval na tretje mesto dirkaške razvrstitve (116 točk), na drugo se je zavihtel dirkač Red Bulla Sergio Perez (129 točk), v vodstvu pa je branilec naslova Verstappen (150 točk).

Potem ko se je na uvodnih dirkah sezone tudi sam srečeval z nezanesljivostjo Red Bullova pogonskega sklopa, Verstappen po 25. zmagi v karieri ni kazal pretiranega sočutja do tekmeca iz rdeče garaže.

Prepoved Rosberg nima več vstopa v paddock formule 1

"Vedno pravim, da se s*anje pač zgodi," je povedal nizozemski dirkač, ki je lani v Bakuju končal brez uvrstitve po eksploziji pnevmatike.

"To je dirkanje. Tudi meni se je to že zgodilo in zgodilo se je še marsikomu drugemu. Zdaj se na žalost dogaja Charlesu. Če bi bil v njegovem položaju, bi bil razočaran. To je povsem normalno."

"Vedno se trudimo izboljšati. V primerjavi s prvimi dirkami sezone nam je to tudi uspelo. Imeli smo res izjemen ritem, obenem pa smo lahko še varčevali z obrabo gum ter se borili za zmago. Seveda je vedno prisotne nekaj sreče, sploh zaradi odstopa obeh Ferrarijev, toda imeli smo hiter bolid, tako da bi lahko nadoknadil zaostanek," je dodal.

Kočljiva situacija Perez se je opravičil ženi: "To nisem bil pravi jaz"

Foto: Epa Max Verstappen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.