Veter odpihnil ženski veleslalom

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaradi težav z vetrom je vodstvo tekmovanja v Courchevelu sprejelo odločitev o odpovedi veleslaloma.
Oglej si celoten članek

Potem ko je prvih devetnajst tekmovalk opravilo s prvo vožnjo veleslaloma v Courchevelu, je vodstvo tekmovanja sprejelo odločitev, da tekmo prekine.

Zaradi premočnega vetra bodo start prestavili nižje. Najprej so začetek tokrat skrajšane prve vožnje prestavili na 12.15, kasneje pa še enkrat na 12.30, a pogoji niso dovoljevali ponovnega začetka tekme.

Ana Drev z današnjim prvim nastopom sicer ne bi mogla biti najbolj zadovoljna. Pred prekinitvijo je bila na 14. mestu s 1.76 zaostanka za vodilno Italijanko Sofio Goggio.

Od Slovenk bi morale nastopiti še Ilka Štuhec s številko 31, Katarina Lavtar s številko 34 in Tina Robnik s številko 38.

Vse oči uprte v Ilko

V ospredju zanimanja je Štuhčeva, za katero je sijajen konec tedna v Val d'Iseru. Specialistka za hitre discipline je decembra zmagala na treh smukih ter bila najhitrejša tudi v alpski kombinaciji. Na prvih dveh superveleslalomih je bila peta in sedma.

V veleslalomu, ki ga želi dodati svojim disciplinam, letos še ni tekmovala, zato je njena veleslalomska forma neznanka. Čeprav je v pripravljalnem obdobju trenirala tudi tehnične discipline. V petkovem slalomu za kombinacijo v Val d'Iseru je dokazala, da je lahko dovolj hitra in konkurenčna specialistkam za tehnične discipline.

Štuhčeva, ki s polnim izkupičkom 300 točk vodi v smukaškem seštevku, je na šestih tekmah vsega skupaj zbrala 481 točk in ima le 17 točk manj od vodilne Shiffrinove, zmagovalka Söldna Švicarka Lara Gut, ki je po dveh ničlah v Val d'Iseru v nedeljo dokazala, da je lahko najhitrejša, zmagala je v superveleslalomu, ima 12 točk več od najboljše Slovenke.

Courchevel, veleslalom:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.