Šport
26 ogledov

Veter odpihnil ženski veleslalom

Courchevel veleslalom veter EPA
Zaradi težav z vetrom je vodstvo tekmovanja v Courchevelu sprejelo odločitev o odpovedi veleslaloma.

Potem ko je prvih devetnajst tekmovalk opravilo s prvo vožnjo veleslaloma v Courchevelu, je vodstvo tekmovanja sprejelo odločitev, da tekmo prekine.

Zaradi premočnega vetra bodo start prestavili nižje. Najprej so začetek tokrat skrajšane prve vožnje prestavili na 12.15, kasneje pa še enkrat na 12.30, a pogoji niso dovoljevali ponovnega začetka tekme.

Ana Drev z današnjim prvim nastopom sicer ne bi mogla biti najbolj zadovoljna. Pred prekinitvijo je bila na 14. mestu s 1.76 zaostanka za vodilno Italijanko Sofio Goggio.

Od Slovenk bi morale nastopiti še Ilka Štuhec s številko 31, Katarina Lavtar s številko 34 in Tina Robnik s številko 38.

Vse oči uprte v Ilko

V ospredju zanimanja je Štuhčeva, za katero je sijajen konec tedna v Val d'Iseru. Specialistka za hitre discipline je decembra zmagala na treh smukih ter bila najhitrejša tudi v alpski kombinaciji. Na prvih dveh superveleslalomih je bila peta in sedma.

V veleslalomu, ki ga želi dodati svojim disciplinam, letos še ni tekmovala, zato je njena veleslalomska forma neznanka. Čeprav je v pripravljalnem obdobju trenirala tudi tehnične discipline. V petkovem slalomu za kombinacijo v Val d'Iseru je dokazala, da je lahko dovolj hitra in konkurenčna specialistkam za tehnične discipline.

Štuhčeva, ki s polnim izkupičkom 300 točk vodi v smukaškem seštevku, je na šestih tekmah vsega skupaj zbrala 481 točk in ima le 17 točk manj od vodilne Shiffrinove, zmagovalka Söldna Švicarka Lara Gut, ki je po dveh ničlah v Val d'Iseru v nedeljo dokazala, da je lahko najhitrejša, zmagala je v superveleslalomu, ima 12 točk več od najboljše Slovenke.

Courchevel, veleslalom:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.