Vettel bo še dirkal, a ne več v Ferrariju

Foto: Epa sebastian vettel
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel ostaja v formuli 1.
Oglej si celoten članek

Po letošnji sezoni, ko se Sebastianu Vettlu izteče pogodba s Ferrarijem, bo Nemec kariero nadaljeval v britanski ekipi Aston Martin, nasledniku Racing Pointa. Novico so danes potrdili v Racing Pointu in tako končali ugibanja o Vettlovi nadaljnji usodi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vettel bo v ekipi zamenjal Mehičana Sergia Pereza. "Zame je to nova dogodivščina z res legendarnim proizvajalcem odličnih avtomobilov," pa je ob tem tpred VN Toskane dejal zmagovalec 53 dirk v formuli 1. To je storil nekaj dni pred nedeljsko dirko, ko bo Ferrari praznoval jubilejni 1000. nastop v kraljevskem avtomobilističnem tekmovanju.

V ogrado Grda nesreča Leclerca VN Italije Hamilton dobil kazen, prva zmaga za Francoze po letu 1996

Ugibanja o Vettlovi usodi so se v zadnjem času stopnjevala. Poznavalci so ga že povezovali z Aston Martinom, posebej po tem, ko je Perez sporočil, da po sedmih letih zapušča ekipo. Pri Ferrariju so sicer že maja napovedali, da bo Vettla v ekipi zamenjal Carlos Sainz mlajši. Takrat so se pojavili tudi namigi o Vettlovem koncu kariere, saj v drugih velikih moštvih prostora zanj ni bilo.

Britanci pa si želijo z ekipo prodreti v sam vrh in pri tem računajo na Vettlove izkušnje. Teh ni malo. Preden je začel z dirkami na najvišji ravni, je bil Nemec rezervni voznik moštva BMW-Sauber in leta 2007 je dobil prvo priložnost na dirki. Leto kasneje pa je presenetil konkurenco z dirkalnikom moštva Torro Rosso na deževni dirki v Monzi in premagal izkušene tekmece z boljšimi bolidi. Takrat je postal najmlajši zmagovalec dirke formule 1 v zgodovini, leta 2010 pri Red Bullu pa najmlajši svetovni prvak. Uspeh je nato še trikrat ponovil, pri Ferrariju, kamor je prestopil leta 2015, pa mu to ni uspelo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.