Vettel v finišu švignil pred Hamiltona

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirkači so opravili s kvalifikacijami za VN Kanade.
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel (Ferrari) je bil prvič v sezoni svetovnega prvenstva formule ena najhitrejši v kvalifikacijah in bo nedeljsko dirko za veliko nagrado Kanade v Montrealu začel s prvega startnega mesta. To bo 56. "pole position" v karieri nemškega dirkača.

"Poglejte..." Vettel spregovoril o upokojitvi

Za Nemcem, ki si je zmago na dirkališču Gilles Villeneuve zagotovil lani, ko je startal iz najboljšega izhodišča, bo dirko letos kot drugi začel Britanec Lewis Hamilton (Mercedes); branilec naslova svetovnega prvaka je vodil vse samega zaključka, ko ga je ugnal Vettel za 0,206 sekunde. Tretji je bil drugi voznik Ferrarija Charles LeClerc iz Monaka.

Dirka se bo v nedeljo začela ob 20.10 po slovenskem času.

Po šestih dirkah sezone ima Hamilton na svojem računu 137 točk, njegov moštveni kolega Finec Valtteri Bottas, šesti v kvalifikacijah, je drugi s 17 točkami zaostanka. Na tretjem mestu že precej zaostaja Vettel, ki ima 82 točk.

Ricciardo Zaušnica štirikratnemu prvaku: "Seb, če poslušaš, oprosti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.