Vettlu odvzeli drugo mesto, drugi zdaj Hamilton

Foto: Epa
Foto: Epa
Vettel diskvalificiran, Hamilton drugi v Budimpešti.
Oglej si celoten članek

Razplet razburljive dirke formule 1 v Budimpešti je pozno zvečer dobil še en preobrat. Vodstvo tekmovanja je diskvalificiralo drugouvrščenega Nemca Sebastiana Vettla (Aston Martin), ker v njegovem dirkalniku ni bilo dovolj goriva. Na drugo mesto je tako napredoval Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), na tretje pa Ferrarijev dirkač Carlos Sainz.

Kot je sporočila krovna zveza Fia, v Vettlovem dirkalniku Aston Martin po koncu dirke ni bilo zahtevane minimalne količine goriva. V rezervoarju mora biti vedno najmanj liter goriva, v bolidu britanske ekipe pa so kljub več poskusom, da bi dobili zadostno količino, namerili le 0,3 litra.

Na prvem mestu je ostal presenetljivi zmagovalec Francoz Esteban Ocon (Alpine).

Foto: Epa Esteban Ocon

Z diskvalifikacijo Nemca pa je še dodatno pridobil svetovni prvak Hamilton. Iz Budimpešte bo odnesel 18 namesto 15 točk, tako da je naskok pred najbližjim zasledovalcem v SP Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull) povečal še za dve točki.

Prvi voznik Red Bulla je dirko končal na desetem mestu, potem ko je vozil s poškodovanim dirkalnikom zaradi trčenja v prvem krogu. Po diskvalifikaciji Vettla je sicer napredoval na deveto, na deseto in s tem do zadnje točke pa je prišel veteran Kimi Räikkönen (Alfa Romeo).

Opravičilo Bottas prejel kazen za povzročeno nesrečo VN Madžarske Množično trčenje na startu, na koncu presenetljivi zmagovalec

Današnjo razburljivo dirko je sicer zaznamoval predvsem nalet Mercedesovega dirkača Valtterija Bottasa v tekmece takoj po startu, zaradi česar so morali dirko prekiniti. Štirje dirkači so predčasno končali dirko, Verstappen pa je sicer lahko spet startal, a z načetim dirkalnikom ni imel možnosti za vrh. Hamilton ga je tako prehitel na vrhu seštevka sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.