Poglejte, kako je Dragić Miami potegnil iz zosa

Foto: Profimedia goran dragić
Mirna roka Gorana Dragića je Miamiju prinesla 23. zmago v sezoni (23-8).
Oglej si celoten članek

Miami Heat je s košem Gorana Dragića sedem sekund pred koncem premagal Indiano Pacers (113:112). Gostje so imeli sicer na voljo zadnji napad na tekmi, a je Aaron Holiday zgrešil in zmaga je ostala doma.

NBA Dragić mož odločitve v zadnjih sekundah

"Zašli smo v težave. Vedno je tako, kadar igramo z Indiano. Žoga ni hotela skozi obroč. Uspela sta nam dva pomembna napadalna skoka, nato pa bum! Žiga je pristala v mojih rokah in zadel sem odprti met," je po tekmi povedal Dragić.

"To je naša mentaliteta, del našega DNK. Včasih met ne steče in se je treba boriti, igrati dobro v obrambi in zaključevati skoke v napadu," je dodal slovenski košarkar. 

O obrambni strategiji v zadnjih sekundah je Dragić povedal: "Komunikacija je ključ. Treba je ostati med igralcem in košem, odigrati čvrsto in ne narediti osebne napake."

Luka Dončić V Dallasu se jim je odvalil kamen od srca

Ena od odlik Miamija v letošnji sezoni je uspešno zaključevanje tesnih tekem, kar Dragić pripisuje predvsem dobri obrambi in obilici samozavesti. "Obramba je ključ. Verjamemo, da lahko ustavimo kogarkoli, v napadu pa imamo kopico igralcev, ki znajo zadeti," še pravi 33-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.