Villarreal pri sosedih do Lige prvakov

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Villarreala so si z zmago pri sosednji Valencii zagotovili četrto mesto v španskem prvenstvu. Celta je klonila v Bilbau, Espanyol pa je naredil velik korak h obstanku z zmago proti Sevilli.
Oglej si celoten članek

Na zadnjem nedeljskem obračunu La Lige je Valencia gostila sosednji Villarreal, ki se je zaradi bližajoče se povratne tekme polfinala Lige Evropa proti Liverpoolu predstavil v premešani zasedbi.

Kljub temu je "rumena podmornica" prišla do zmage (0:2), s katero si je zagotovila četrto mesto, dve koli pred koncem ima pred petouvrščenim bilbajskim Athleticom šest točk prednosti in boljše medsebojno razmerje.

Za Villarreal je v 14. minuti s strelom znotraj kazenskega prostora prvi zadel Samuel García, po dobre pol ure igre je prednost po samostojnem protinapadu podvojil Adrián López.

Athletic Bilbao je v dvoboju ekip, ki sta pred tem kolom še upali na četrto mesto in s tem kvalifikacije za Ligo prvakov, doma ugnal Celto (2:1). Galicijci so ves drugi polčas odigrali brez izključenega Gustava Cabrala, odločilni gol je v 72. minuti zabil Raúl García.

Espanyol skoraj rešen, Getafe ostal v igri

Pestro je bilo tudi v boju za obstanek, kjer je do najbrž odrešilne zmage prišel Espanyol. Moštvo iz Katalonije je z golom Felipeja Caiceda na začetku drugega polčasa premagalo Sevillo (1:0), Andaluzijci v letošnji sezoni še niso zmagali v gosteh. Espanyol za teoretično potrditev obstanka potrebuje še točko, prihodnji teden bo gostoval pri mestni tekmici Barceloni.

V igri za obstanek je ostal tudi Getafe, Madridčani so slavili na gostovanju pri nemotiviranem Deportivu (0:2). Getafe ima, tako kot Sporting Gijón in Rayo Vallecano, 35 točk, Granada Reneja Krhina ima eno več. Na zadnjem mestu je Levante z 29 točkami, slednji bo v ponedeljek gostoval v Málagi.  

La Liga, 36. kolo:

Valencia - Villarreal 0:2 (0:2)
Samuel 14., Adrian 33.

Athletic Bilbao - Celta Vigo 2:1 (1:1)
Aduriz 38./11m, R. García 72.; Orellana 13.
RK: Cabral (Celta) 40.

Espanyol - Sevilla 1:0 (0:0)
Caicedo 52.

Deportivo La Coruña - Getafe 0:2 (0:1)
P. León 41., Vigaray 85.
RK: Borges (Depor) 64

Real Sociedad - Real Madrid 0:1 (0:0)
Bale 80.

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 1:0 (0:0)
Griezmann 55.

Real Betis - Barcelona 0:2 (0:0)
Rakitić 50., Suárez 81.
RK: Westermann (Betis) 35.

Granada - Las Palmas 3:2 (2:2)
Rochina 13., El Arabi 22., R. Costa 71.; Viera 3., 12.

Sporting Gijón - Eibar 2:0 (1:0)
Carmona 43., Jony 82.

Ponedeljek:
Málaga - Levante

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.