Šport > Nogomet
63 ogledov

Villarreal pri sosedih do Lige prvakov

Villarreal EPA
Nogometaši Villarreala so si z zmago pri sosednji Valencii zagotovili četrto mesto v španskem prvenstvu. Celta je klonila v Bilbau, Espanyol pa je naredil velik korak h obstanku z zmago proti Sevilli.

Na zadnjem nedeljskem obračunu La Lige je Valencia gostila sosednji Villarreal, ki se je zaradi bližajoče se povratne tekme polfinala Lige Evropa proti Liverpoolu predstavil v premešani zasedbi.

Kljub temu je "rumena podmornica" prišla do zmage (0:2), s katero si je zagotovila četrto mesto, dve koli pred koncem ima pred petouvrščenim bilbajskim Athleticom šest točk prednosti in boljše medsebojno razmerje.

Za Villarreal je v 14. minuti s strelom znotraj kazenskega prostora prvi zadel Samuel García, po dobre pol ure igre je prednost po samostojnem protinapadu podvojil Adrián López.

Athletic Bilbao je v dvoboju ekip, ki sta pred tem kolom še upali na četrto mesto in s tem kvalifikacije za Ligo prvakov, doma ugnal Celto (2:1). Galicijci so ves drugi polčas odigrali brez izključenega Gustava Cabrala, odločilni gol je v 72. minuti zabil Raúl García.

Espanyol skoraj rešen, Getafe ostal v igri

Pestro je bilo tudi v boju za obstanek, kjer je do najbrž odrešilne zmage prišel Espanyol. Moštvo iz Katalonije je z golom Felipeja Caiceda na začetku drugega polčasa premagalo Sevillo (1:0), Andaluzijci v letošnji sezoni še niso zmagali v gosteh. Espanyol za teoretično potrditev obstanka potrebuje še točko, prihodnji teden bo gostoval pri mestni tekmici Barceloni.

V igri za obstanek je ostal tudi Getafe, Madridčani so slavili na gostovanju pri nemotiviranem Deportivu (0:2). Getafe ima, tako kot Sporting Gijón in Rayo Vallecano, 35 točk, Granada Reneja Krhina ima eno več. Na zadnjem mestu je Levante z 29 točkami, slednji bo v ponedeljek gostoval v Málagi.  

La Liga, 36. kolo:

Valencia - Villarreal 0:2 (0:2)
Samuel 14., Adrian 33.

Athletic Bilbao - Celta Vigo 2:1 (1:1)
Aduriz 38./11m, R. García 72.; Orellana 13.
RK: Cabral (Celta) 40.

Espanyol - Sevilla 1:0 (0:0)
Caicedo 52.

Deportivo La Coruña - Getafe 0:2 (0:1)
P. León 41., Vigaray 85.
RK: Borges (Depor) 64

Real Sociedad - Real Madrid 0:1 (0:0)
Bale 80.

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 1:0 (0:0)
Griezmann 55.

Real Betis - Barcelona 0:2 (0:0)
Rakitić 50., Suárez 81.
RK: Westermann (Betis) 35.

Granada - Las Palmas 3:2 (2:2)
Rochina 13., El Arabi 22., R. Costa 71.; Viera 3., 12.

Sporting Gijón - Eibar 2:0 (1:0)
Carmona 43., Jony 82.

Ponedeljek:
Málaga - Levante

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.