Šport > Nogomet
22 ogledov

Barça in sodnik razmesarila Sporting

Luis suarez Leo Messi Barcelona Sporting EPA
V sobotnem sporedu španskega prvenstva je Real Madrid na gostovanju pri mestnem tekmecu Rayu Vallecanu zabeležil tesno zmago (2:3). Atlético je z Janom Oblakom ugnal Málago (1:0). Barcelona je s pomočjo sodnika razbila Sporting Gijón (6:0).

Nogometaši Barcelone so s pričakovano domačo zmago nad Sportingom (6:0) ostali na vrhu lestvice španskega prvenstva. Katalonci so imeli ogromno priložnosti, a so imeli srečo z nekaterimi sodniškimi odločitvami.

Prvi je zapretil Sporting, po strelu Alexa Menendeza se je Claudio Bravo izkazal s fantastično obrambo po strelu iz neposredne bližine. Že v naslednjem napadu pa je Barcelona povedla. Gostujoči vratar Iván Cuéllar je krenil na predložek, ga ob morda nepravilnem oviranju Luisa Suáreza slabo izbil, odbito žogo pa je v prazno mrežo pospravil Leo Messi. Cuéllar se je nato odkupil z dobro obrambo po strelu Messija, do konca polčasa pa bi prednost dvakrat lahko povišal nerazpoloženi Neymar. Tik pred polčasom bi gostje kaj lahko dobili enajstmetrovko, ko je po strelu Alena Halilovića Gerard Piqué žogo izbil na golovi črti, a si je pri tem pomagal z roko.

V drugem polčasu je igrala le Barcelona. Prvo priložnost je zapravil Messi, nato pa se je s pretiranim preigravanjem še enkrat osmešil Neymar. Tekma je bila dokončno odločena v 63. minuti, ko je iz prepovedanega položaja zadel Suárez.

Urugvajec je nato zabil še dva gola z bele točke, predvsem drugi kazenski strel je bil dosojen zelo sporno, ko je Neymar padel ob povsem normalnem duelu. Še bolj smešna je bila tretja enajstmetrovka, ko je bil Ognjen Vranješ za neobstoječ prekršek nad Neymarjem celo izključen, Brazilec je nato sam zabil z enajstih metrov. Končni izid je v 88. minuti postavil Suárez, ki je še drugič zapored zabil štiri gole na eni tekmi.

Oblak spet nepremagan

Madridski Atlético je z domačo zmago nad Málago (1:0) ostal v igri za španski naslov, pred mestnim tekmecem Realom ima točko prednosti, ob pričakovani domači zmago Barcelone nad Sportigom pa bi bil po točkah izenačen z vodilnimi Katalonci. Jan Oblak je še enkrat več svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

V prvem polčasu gledalci niso videli veliko priložnosti, še najbližje vodstvu je bil v vrstah domačih Antoine Griezmann, ki je po podaji Fernanda Torresa meril mimo vrat. 

V drugem delu je za Atlético najprej poskušal Saúl Ñíguez, v 62. minuti pa je rezervist Ángel Correa z 20 metrov zadel daljši spodnji kot vrat za vodstvo in končno zmago. Za Málago se je zadetku najbolj približal Juanpi, na drugi strani pa bi zmago lahko potrdil Correa, a je ostalo pri minimalnem slavju Madridčanov.

Preobrat Reala pri "komunistih"

Madridski Real je po preobratu pri Rayu Vallecanu (2:3) prišel do treh točk, s katerimi je ostal v igri za naslov prvaka, čeprav je nastopil v rahlo premešani zasedbi. "Beli balet" je začasno prevzel vrh prvenstvene lestvice.

Do prve priložnosti je prišel Real, Gareth Bale je z razdalje zadel vratnico. Domači so povedli ob koncu sedme minute, ko je akcijo po levem boku s strelom iz bližine zaključil Adri Embarba. Vodstvo je Rayo podvojil v 14. minuti, po kotu se je pred vrati najbolje znašel Miku. Real je nato prevzel pobudo in v 35. minuti znižal, po kotu je z glavo zadel Bale. Ob odsotnosti Cristiana Ronalda je dodatne skrbi Zinedinu Zidanu povzročila poškodba Karima Benzemaja, Francoz je moral iz igre še pred koncem prvega polčasa.

Real je do izenačenja prišel že na uvodu drugega polčasa, po predložku Danila z desne je bil z glavo natančen Lucas Vázquez. Sledile so tri velike priložnosti za goste, ki so jih zapravili Isco, Jesé in Vázquez. Zidanovi varovanci so preobrat vendarle dokončali v 81. minuti, ko je Bale prestregel podajo domačih in sam stekel pred vratarja Juana Carlosa in ga matiral za zmago, s katero je Real ostal v igri za svoj 33. naslov prvaka.

La Liga, 35. kolo:

Rayo Vallecano - Real Madrid 2:3 (2:1)
Embarba 7., Miku 14.; Bale 35., 81, Vázquez 52.

Atlético Madrid - Málaga 1:0 (0:0)
Correa 62.

Barcelona - Sporting Gijón 6:0 (1:0)
Messi 11., Suárez 63., 74./11m, 77./11m, 88., Neymar 86./11m

Sobota:
Eibar - Deportivo La Coruña

Las Palmas - Espanyol 4:0 (1:0)
El Zhar 45., Viera 49., Bigas 56., Wakaso 75. 

Nedelja:
Levante - Athletic Bilbao
Sevilla - Real Betis
Getafe - Valencia
Villarreal - Real Sociedad

Ponedeljek:
Celta Vigo - Granada

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.