Šport > Nogomet
80 ogledov

Osmica Barçe, zmagi za Atlético in Real

Luis suarez Deportivo Barcelona EPA
Barcelona je v gosteh razbila Deportivo (0:8) in ostala na vrhu lestvice. Atlético je prebrodil težavno gostovanje v Bilbau (0:1). Madridski Real je doma premagal Villarreal (3:0).

Nogometaši Barcelone so na gostovanje h Deportivu krenili s popotnico štirih zaporednih porazov (treh prvenstvenih), po katerih se je njihova prednost na ligaški lestvici skoraj povsem stopila. Z visoko zmago v Galiciji (0:8) so Katalonci ostali na vrhu razpredelnice pred zadnjimi štirimi koli.

Barça je povedla po dobrih desetih minutah, po kotu Ivana Rakitića je zabil Luis Suárez. Zatem je Depor zapravil dve lepi priložnosti prek Celsa Borgesa, predvsem pri drugi bi Kostaričan pravzaprav moral zadeti. Kazen je sledila v 24. minuti, ko je po podaji Lea Messija Suárez zabil še drugič.

Takoj po uvodu drugega dela je Rakitić z golom iz bližine praktično odločil srečanje, tokrat ga je pravočasno našel Suárez. Slednji je hitro dodal še dva zadetka in svoj izkupiček v letošnji La Ligi dvignil na 30 golov. Goliado Barcelone so v 73., 79. oziroma 81. minuti dopolnili Messi, Marc Bartra in Neymar.

Oblak ubranil zmago Atlética

Madridski Atlético je na zahtevnem gostovanju pri bilbajskem Athleticu iztržil pomembne tri točke (0:1), za katere se je moral nekajkrat izkazati tudi Jan Oblak. Varovanci Diega Simeoneja so ostali na drugem mestu z enakim številom točk kot vodilna Barcelona.

V prvem polčasu so domači dvakrat skušali ugnati Oblaka, ki pa je bil na mestu po strelih Ikerja Muniaina z razdalje in Raúla Garcíe z glavo. Gostje so proti koncu prvega dela postajali vse bolj nevarni, v 39. minuti pa so povedli, ko je predložek Antoina Griezmanna z glavo v mrežo preusmeril Fernando Torres. Pred odmorom je Thomas Partey po zmedi pred vrati zadel še okvir domačega gola.

Na začetku nadaljevanja je prek Stefana Savića prvi zapretil Atlético, nato pa je moral Oblak dvakrat dobro posredovati po poskusih Beñata in Raúla Garcíe. Srečanje bi lahko odločil Griezmann v 67. minuti, a je preveč okleval s strelom, v zaključku pa bi prednost lahko podvojil še Yannick Ferreira Carrasco, ki pa mu je udarec ubranil Gorka Iraizoz

V finišu so imeli Baski še dve lepi priložnosti. V 89. minuti je z glavo spet poskušal García, toda Oblak se še enkrat več ni dal premagati, v sodnikovem dodatku pa je Škofjeločan pred avtogolom rešil še Savića in ostalo je pri minimalni zmagi Madridčanov.

Real ostal v igri

Madridski Real je v derbiju kola gostil četrtouvrščeni Villarreal in z zanesljivo zmago (3:0) ostal v igri za svoj 33. naslov španskega prvaka, za Barcelono in Atléticom ima le točko zaostanka. "Rumena podmornica" kljub porazu ostaja na dobri poti do četrtega mesta in s tem Lige prvakov.

Od začetka srečanja je Real diktiral tempo in bil nevarnejši, najlepšo priložnost je zapravil Karim Benzema. Francoz je v 41. minuti le potrdil premoč domačih, ko je v mrežo potisnil žogo, ki jo je vratar Sergio Asenjo odbil po predložku Cristiana Ronalda. Za goste je poskusil le Denis Suárez, ki mu je strel odbil Keylor Navas.

V drugem polčasu se je premoč Reala nadaljevala, po nekaj zapravljenih priložnostih pa je v 69. minuti prednost "belega baleta" z roba kazenskega prostora podvojil Lucas Vázquez. Končni izid je po predložku Danila z lepim volejem postavil Luka Modrić.

Valencia še naprej v vzponu

Na preostalih sredinih tekmah je Valencia na krilih hat-tricka Paca Alcácerja deklasirala Eibar (4:0) in se prebila na osmo mesto. Málaga je v zadnjih minutah Rayu iztrgala pomembno zmago (1:1), Sporting Gijón pa je v sodnikovem dodatku ugnal Sevillo (2:1) in se dvignil iz cone izpada.

La Liga, 34. kolo:

Deportivo La Coruña - Barcelona 0:8 (0:2)
Suárez 11., 24., 53., 64., Rakitić 47., Messi 73., Bartra 79., Neymar 81.

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 0:1 (0:1)
Torres 39.

Real Madrid - Villarreal 3:0 (1:0)
Benzema 41., Vázquez 69., Modrić 76.

Valencia - Eibar 4:0 (3:0)
Alcácer 10., 28., 41., Cancelo 56.

Sporting Gijón - Sevilla 2:1 (1:1)
Krychowiak 22./ag, Ismael 91.; Iborra 8.

Málaga - Rayo Vallecano 1:1 (0:0)
Ricca 92.; Baena 62.

Real Betis - Las Palmas 1:0 (0:0)
Van Wolfswinkel 84.RK: Aythami (Las Palmas) 41.

Espanyol - Celta Vigo 1:1 (1:1)
Asensio 39.; Aspas 28.

Četrtek:
Granada - Levante
Real Sociedad - Getafe

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.