Vroči Dragić v ključnih trenutkih rešil Vročico

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Po Luki Dončiću je na svoji uvodni tekmi končnice blestel še Goran Dragić.
Oglej si celoten članek

Miami Heat so na prvi tekmi serije prvega kroga na Vzhodu ugnali Indiana Pacers (113:101). Velik delež k uspehu Vročice je prispeval Goran Dragić, nekdanji kapetan slovenske reprezentance je bil odličen v trenutkih, ko se je tekma lomila.

Dragić je dosegel 24 točk (9/19 iz igre, 4/9 za tri), od tega 21 v drugem polčasu, kar 14 v zadnji četrtini. Dodal je šest skokov in pet asistenc ter po eno ukradeno in izgubljeno žogo.

Četrtopostavljena Indiana je tekmo začela brez načetega Domantasa Sabonisa, v zgodnji fazi tekme pa še brez najboljšega igralca Vicotrja Oladipa, ta jo je skupil v skoku in si poškodoval levo oko.

"Sam proti štirim!" Velika ameriška TV zvezda zapela fantastično hvalnico Dončiću

Kljub težavam so Pacers dobili prvo četrtino za šest točk, toda na krilih Jimmyja Butlerja je Miami do glavnega odmora prešel v prednost. Po polčasu je moštvo s Floride povedlo že za deset točk, toda žilava Indiana se je ob koncu tretje četrtine vrnila v igro.

Nato pa je na sceno stopil Dragić in v zadnjem delu igre začel polniti koš tekmecev ter Heat popeljal na varno razdaljo, ki so jo varovanci Erika Spoelstre zadržali vse do konca.

Prvi strelec tekme je bil Butler z 28 točkami, sledil mu je Dragić z že omenjenim izkupičkom. Bam Adebayo je dodal 17 točk in deset skokov. Za Indiano sta Malcolm Brogdon in T.J. Warren dosegla po 22 točk, prvi je dodal 10 podaj, drugi pa osem skokov.

Naslednje srečanje v seriji med Indiana Pacers in Miami Heat bo odigrano v noči na petek po srednjeevropskem času.

Na uvodni tekmi torkovega večera je najboljša ekipa rednega dela Milwaukee Bucks presenetljivo klonila proti Orlando Magic (122:110). Giannis Antetokounmpo je za poražence dosegel 31 točk ob 17 skokih in sedmih podajah, za zmagovalce pa je blestel Nikola Vučević s 35 točkami in 14 skoki.

Luka: "Ni pošteno!" Dončić izzval pretep, padale so izključitve

NBA, 1. krog končnice:

VZHOD:
Indiana Pacers - Miami Heat 101:113 (33:27, 19:29, 28:25, 21:32)  /0:1/
Warren 22 (8 sk), Brogdon 22 (10 as); Butler 28, Dragić 24 (6 sk, 5 as), Adebayo 17 (10 sk).

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 110:122 (23:33, 29:29, 27:30, 31:30)  /0:1/
Antetokounmpo 31 (17 sk, 7 as); Vučević 35 (14 sk).

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.