Vse večja gneča v skupni razvrstitvi

Foto: Epa
Foto: Epa
Zmagovalec pete etapa dirke po Švici je postal Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates). Rumeno majico vodilnega je oblekel danes drugi Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo).
Oglej si celoten članek

Španski kolesar Juan Ayuso (UAE Team Emirates) je zmagovalec pete etape dirke po Švici od Fiescha do La Punta (207,1 km). Drugi je ciljno črto prečkal Danec Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo), tretji pa Španec Pello Bilbao (Bahrain Victorious). V tesnem boju za skupno zmago je vodstvo znova prevzel Skjelmose.

Stanje je resno Domači adut nezavesten obležal v vodi, morali so ga oživljati

V etapi s tremi gorskimi cilji in zahtevnim zadnjim vzponom na Albulapass pred spustom v La Punt, je po samostojnem napadu 20-letni Ayuso slavil s prednostjo 54 sekund pred zasledovalno skupino. Lani na dirki po Španiji tretjeuvrščeni Španec je zabeležil tretjo zmago v karieri in se vključil v boj za skupno zmago.

Skjelmose je s sprintom za drugo mesto in dodatnimi šestimi sekundami bonifikacij oblekel rumeno majico vodilnega, ki jo je do danes nosil Avstrijec Felix Gall (AG2R Citroen). Ta je bil v današnji etapi osmi z 58 sekundami zaostanka.

Matej Mohorič Spremenil telo za Tour, glede Gira pa: Resnično sem bil vesel za Primoža Intervju "To je bil šok, a Roglič je bil hladen. To moraš imeti v sebi."

To v skupnem seštevku pomeni, da ima Skjelmose osem sekund naskoka pred Gallom. Ayuso je napredoval na tretje mesto in zaostaja 18 sekund.

Četrti je s 46 sekundami zaostanka v skupnem seštevku Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). Prvi favorit za zmago po nekaj zahtevnih dneh v visokih gorah upa, da bo do zadnje etape zadržal majhen zaostanek.

Po razgibanih petkovi in sobotni etapi od La Punta do Oberwill-Lielija (215,3 km) ter Tübacha do Weinfeldna (183,5 km) namreč v nedeljo sledi zaključna vožnja na čas med St. Gallnom in Abtwillom v dolžini 25,7 km.

Kako človeško! Jumbo-Visma bi se lahko kaj naučila! O tej prekrasni potezi govorijo vsi! Le kaj so mislili? Velikanski škandal na Giru, diskvalificirali 24 kolesarjev

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.