Šport > Kolesarstvo
216 ogledov

Vse večja gneča v skupni razvrstitvi

Juan Ayuso Epa
Zmagovalec pete etapa dirke po Švici je postal Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates). Rumeno majico vodilnega je oblekel danes drugi Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo).

Španski kolesar Juan Ayuso (UAE Team Emirates) je zmagovalec pete etape dirke po Švici od Fiescha do La Punta (207,1 km). Drugi je ciljno črto prečkal Danec Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo), tretji pa Španec Pello Bilbao (Bahrain Victorious). V tesnem boju za skupno zmago je vodstvo znova prevzel Skjelmose.

Gino Mäder Stanje je resno Šport Domači adut nezavesten obležal v vodi, morali so ga oživljati

V etapi s tremi gorskimi cilji in zahtevnim zadnjim vzponom na Albulapass pred spustom v La Punt, je po samostojnem napadu 20-letni Ayuso slavil s prednostjo 54 sekund pred zasledovalno skupino. Lani na dirki po Španiji tretjeuvrščeni Španec je zabeležil tretjo zmago v karieri in se vključil v boj za skupno zmago.

Skjelmose je s sprintom za drugo mesto in dodatnimi šestimi sekundami bonifikacij oblekel rumeno majico vodilnega, ki jo je do danes nosil Avstrijec Felix Gall (AG2R Citroen). Ta je bil v današnji etapi osmi z 58 sekundami zaostanka.

Matej Mohorič Matej Mohorič Šport Spremenil telo za Tour, glede Gira pa: Resnično sem bil vesel za Primoža Primož Roglič Svete Višarje navijači Giro d'Italia dirka po Italiji Intervju Šport "To je bil šok, a Roglič je bil hladen. To moraš imeti v sebi."

To v skupnem seštevku pomeni, da ima Skjelmose osem sekund naskoka pred Gallom. Ayuso je napredoval na tretje mesto in zaostaja 18 sekund.

Četrti je s 46 sekundami zaostanka v skupnem seštevku Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). Prvi favorit za zmago po nekaj zahtevnih dneh v visokih gorah upa, da bo do zadnje etape zadržal majhen zaostanek.

Po razgibanih petkovi in sobotni etapi od La Punta do Oberwill-Lielija (215,3 km) ter Tübacha do Weinfeldna (183,5 km) namreč v nedeljo sledi zaključna vožnja na čas med St. Gallnom in Abtwillom v dolžini 25,7 km.

Felix Gall Kako človeško! Šport Jumbo-Visma bi se lahko kaj naučila! O tej prekrasni potezi govorijo vsi! Le kaj so mislili? Šport Velikanski škandal na Giru, diskvalificirali 24 kolesarjev

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.