Vujović: "Vsem je jasno, zakaj ne bom nikoli selektor Hrvaške"

Legendarni rokometni strokovnjak Veselin Vujović ne pričakuje vabila za vodenje hrvaške izbrane vrste.
Oglej si celoten članek

Hrvaška rokometna reprezentanca je po nespehu na svetovnem prvenstvu (9. mesto), kjer je kklub ugodnemu žrebu ostala brez četrtfinala, v pričakovanju menjave selektorja.

V javnosti največ podpore uživa črnogorski rokometni strokovnjak Veselin Vujović, vendar pa je njegov prevzem reprezentance malo verjeten.

Šokanten video Hrvaški selektor poskrbel za zgražanje: odpiral usta, a ...

"Vidim, da imam v anketah ogromno podporo javnosti, vendar to ne pomeni ničesar. Selektorja ne izbere narod. Če bi poklicali, bi ponudbo sprejel, zakaj pa ne? Hrvaške ne bi zavrnil, tako kot je ne bi nihče drug," je za hrvaške medije nedavno povedal Vujović.

Nekdanji vrhunski rokometaš je trenutno selektor Irana, s katerim je na svetovnem prvenstvu osvojil 24. mesto. Kot je pojasnil v pogovoru za Večernji list, je njegova prihodnost za zdaj še povsem odprta.

"Po dogovoru s predsednikom iranske zveze bomo odločitev sprejeli čez tri tedne. Potrebujem premor od vsega stresa, ki ga prinaša veliko tekmovanje, kot je SP. Porabil sem veliko energije. Verjemite, da ni bilo lahko, zato bom dobro premislil, preden se bom spet lotil takšnega podviga," je za Večernji list povedal Vujović.

Saj ni res, pa je! Zvezdnik storil največjo neumnost na SP: "Počutim se grozno"

Čeprav bi brez obotavljanja sprejel mesto selektorja v hrvaški reprezentanci, pa takšne ponudbe, tako pravi sam, ne bo dočakal.

"V rokometu sem že zelo dolgo in vsem je jasno, da se to ne bo zgodilo. Vedno sem med kandidati, vendar me nikoli niso poklicali in me vprašali po mojih načrtih, viziji ali programu. Tudi tokrat me ne bo nihče poklical. Povrhu vsega pa se ve, kdo izbira selektorja - Lino Červar," je pojasnil 62-letnik.

Foto: Epa Veselin Vujović

Vujović in Červar naj bi bila v slabih odnosih še iz časov, ko sta bila zagrizena rivala na klopeh makedonskega Vardarja oziroma Metalurga. Takrat je bilo med njima izrečenih kar nekaj težkih besed, zamere pa se vlečejo že desetletje.

"Na začetku je bil najin odnos nadvse korekten in spoštljiv. Nato pa je začel gospod Červar gledati samo na svojo korist. V štirih skupnih letih v Skopju se je 14 igralcev preselilo iz Vardarja v Metalurg. Kot trener Vardarja sem jemal igralce, ki jih Metalurg in želel, in z njimi osvajal lovorike. Nato je med nama prišlo do besednega dvoboja, v katerem sem uprabil žargon, ki ni bil primeren zame kot trenerja in pedagoga. Na srečo je to prišlo v časopise, tako da sem se malo zamislil nad sabo. Červarju sem se opravičil, odtlej pa se znosno prezirava. Zdaj imava korekten odnos," je za Večernji list še povedal Vujović.

Foto: Epa Lion Červar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.