Šport
31858 ogledov

Zvezdnik storil največjo neumnost na SP: "Počutim se grozno"

Print Screen
Vrhunski norveški rokometaš Kristian Bjornsen je postal tragična figura četrtfinalne tekme med Norveško in Španijo.

Norveška rokometna reprezentanca je zapravila veliko priložnost za uvrstitev v polfinale svetovnega prvenstva. Vikingi so bili trdno v sedlu za napredovanje med najboljša štiri moštva, preden so z veliko napako Špancem dopustili izenačenje in v nadaljevanju klonili po dveh podaljških s končnim izidom 34:35.

Tragična figura tekme je postal 34-letni desni krilni rokometaš Kristian Bjornsen, ki je bil z devetimi zadetki pred tem najboljši igralec norveške reprezentance.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Še 19 sekund pred koncem sta bila škarje in platno v rokah Norvežanov. Ti so imeli z igralcem več in prednostjo enega zadetka (25:24) popoln nadzor nad potekom dogodkov, nato pa se je zgodilo nekaj povsem nepričakovanega.

Bjornsenu se je pet sekund pred koncem odprla pot do gola, a se je namesto za prodor odločil za podajo nazaj. Sodnik je dosodil pasivno igro, Španci pa so hitro izvedli napad in z golom Daniela Dušebajeva prišli do izenačenja, kasneje celo do zmage.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Za piko na i norveški kalvariji je imel nesrečni Bjornsen ob koncu drugega podaljška strel za izenačenje, vendar je španski vratar  Gonzalo Perez de Vargas njegov poskus ubranil.

"Počutim se kot grešni kozel. Mojih devet golov je zdaj popolnoma brez pomena. Imel sem priložnost, ki bi jo moral izkoristiti, vednar je nisem. Na žalost smo izpadli zaradi moje napake," je odgovornost prevzel Norvežan.

"Težko mi je, počutim se grozno. Nisem si tako predstavljal te tekme. V dveh situacijah bi moral ravnati drugače. Še posebej ob koncu rednega dela bi moral napasti in poskušati izsiliti sedemmetrovko," je dodal.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Šokiran je bil tudi selektor norveške reprezentance Jonas Wille. "Kaj naj rečem? To je bila ena najbolj žalostnih stvari, v katerih sem imel sam priložnost sodelovati. Bjornsen potrebuje našo podporo. In jo bo dobil. Pogovorili se bomo z njim. Na srečo gre za močnega fanta, ki bo to znal predelati," je dejal Wille.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice