Šport
245 ogledov

Slovenci zanesljivo ugnali Črnogorce

Borut Mačkovšek Profimedia
Zormanovi varovanci za slovo od Krakova premagali Črnogorce.

Slovenska rokometna reprezentanca je na svoji zadnji tekmi na tokratnem svetovnem prvenstvu, ki ga gostita Švedska in Poljska, v Krakovu premagala Črno goro z 31:23 (15:8).

Slovenski rokometaši so vse dvome o zmagi nad Črnogorci, ki so jih lani presenetili na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem ter jim preprečili nastop v drugem delu tekmovanja, razrešili v prvi polovici tekme, ko so si priigrali sedem golov prednosti. V nadaljevanju so imeli popoln nadzor nad tekmeci ter na svoj račun vpisali četrto zmago na letošnjem turnirju.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Aleks Vlah s šestimi goli, Domen Novak je k zanesljivi zmagi prispeval pet zadetkov.

Domen Novak | Avtor: Profimedia Profimedia

Izbranci Uroša Zormana so v skupinskem delu v Katovicah premagali Savdijce s 33:19 in Poljake z 32:23 ter izgubili proti Francozom z 31:35. V glavnem delu tekmovanja v Krakovu so dosegli dve zmagi, Irance so ukanili z 38:21, Črnogorce pa z 31:23. Po porazu proti Špancem s 26:31 so osvojili tretje mesto v skupini 1. V četrtfinale so se uvrstili Španci in Francozi.

Končna uvrstitev slovenskih rokometašev na letošnjem svetovnem prvenstvu bo znana po ponedeljkovih tekmah v skupinah 3 in 4 v Katovicah in Malmöju. Uvrstitev med prvih deset jim sicer prinaša nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre v Parizu 2024.

Izjave po tekmi:

Uroš Zorman, selektor Slovenije: "Prvi polčas je bil dober, drugi pa ni bil všeč, saj smo samo nadzorovali izid in ga dobili le za en gol. Želel sem si, da bi moji varovanci malce bolj odločno pohodili stopalko za plin. Mojim varovancem nimam česar očitati, na današnji tekmi niso dali svojega maksimuma, so pa dobro opravili svoje delo."

Matej Gaber, reprezentant Slovenije: "Naš prvi cilj je bil zmaga in jo tudi dosegli. Želeli smo si zmage s čim višjo razliko. Po naši zmagi z osmimi goli nad Črnogorci naši neposredni tekmeci za deseto mesto Srbi v ponedeljek potrebujejo zmago za 14 golov nad Nizozemci. Mislim, da smo danes naredili dober posel, s kančkom sreče bomo osvojili tudi nastop v kvalifikacijah za olimpijske igre."

Matej Gaber | Avtor: Profimedia Profimedia

Domen Novak, reprezentant Slovenije: "Lepo je, da smo zmago zaključili svetovno prvenstvo. V prvem polčasu smo bili na naši ravni, v drugem pa nam je malce padla zbranost. Tekmo smo mirno pripeljali do zmage, zmagali z relativno visoko razliko. Lahko smo zadovoljni z današnjo tekmo, a tudi celotnim prvenstvom."

Urban Lesjak, reprezentant Slovenije: "Na današnji tekmi ni bilo vse čisto preprosto, a bili smo dovolj suvereni in kakovostni za zmago nad Črnogorci. Naša motivacija med celotno tekmo ni bila vprašljiva. Od začetka smo narekovali ritem igre in pokazali kaj želimo, pri tem pa smo vztrajali do konca."

Aleks Vlah, reprezentant Slovenije: "Vedeli smo, da potrebujemo čim višjo razliko, da si zagotovimo deseto mesto. Končna razlika bi lahko bila višja, a na zadnji tekmi nismo igrali dovolj sproščeno. Zmaga z osmimi goli nad Črnogorci je lepa. Upam, da bo tudi zadostovala za deseto mesto, ki vodi v kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice