Šport
744 ogledov

Zorman po odločilnem porazu: "Tudi sodniški kriterij ..."

Uroš Zorman Profimedia
Španski rokometaši razblinili slovenske četrtfinalne sanje.

Slovenska rokometna reprezentanca je na drugi tekmi glavnega dela svetovnega prvenstva na Švedskem in Poljskem v Krakovu izgubila proti Španiji s 26:31 (15:15) in nima več možnosti za preboj v četrtfinale.

Slovenija je proti Španiji na začetku drugega polčasa nekajkrat povedla z golom prednosti, a nato slabo odigrala z igralcem manj. Do zadetkov je poizkusila priti z igro brez vratarja, a pri tem dvakrat zapravila žogo in tekmeci so se oddaljili. Lov je bil nato neuspešen.

"Na današnji tekmi smo dali vse od sebe in bili do 48. minute povsem enakovredni Špancem. V izenačenih tekmah vselej odločajo malenkosti. V prelomnih trenutkih tekme smo Špancem 'podarili' dve žogi. Po dveh prejetih golih na naša prazna vrata nam je padla tudi disciplina v igri, tudi sodniški kriterij ni bil na najvišji ravni. Moji fantje so dali vse od sebe, glavo gor in gremo naprej," je po porazu na ključnem dvoboju razmišljal selektor Uroš Zorman.

Dean Bombač SP v rokometu Šport Črne minute v drugem polčasu odnesle četrtfinale

"Borili smo se od prve do zadnje sekunde. Španci so bili danes boljši zaradi številnih dejavnikov. O nekaterih ne smem govoriti, nekateri pa so, da so Španci dosegli lepo število golov ob dvignjenih sodniških rokah za predolg napad, pa tudi iz drugega poskusa po odbiti žogi. Dobili smo preveč tovrstnih golov, v vseh drugih prvinah igre smo bili povsem enakovredni Špancem," pa je menil kapetan Jure Dolenec.

Jure Dolenec | Avtor: Profimedia Profimedia

Dean Bombač je dodal: "Trudili smo se po svojih najboljših močeh, a Španci so bili danes boljši. Po bolečem porazu moramo strniti naše vrste in se čim bolje pripraviti na zelo pomemben nedeljski obračun proti Črnogorcem."

Slovence v nedeljo čaka zadnja tekma na tem SP proti Črnogorcem. V primeru zmage in osvojitve tretjega mesta v skupini I bodo naredili velik korak proti uvrstitvi na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024.

Slovenija je tokrat že v prvem polčasu sicer za štiri zadetke zaostajala za Španci, a se povsem v igro vrnila po odličnih obrambah vratarja Urbana Lesjaka. Ta je bil v drugem delu manj razpoložen: "Vsi smo dali vse od sebe že v pripravi na pomembno tekmo, na tekmi pa se nam ni izšlo. Španija je bila enostavno boljša ekipa."

"Borba in želja sta bili vseskozi prisotni, očitamo si lahko le brezglavost v določenih obdobjih tekem. Na današnji tekmi so odločale malenkosti, ena od teh stvari je bilo število izgubljenih žog na naši strani. Tekma se je prelomila sredi drugega polčasa, ko smo zaradi napak prejeli dva gola na prazen gol. V končnici smo jih skušali ujeti, a se nam ni izšlo," pa je svoje videnje tekme dodal še Tilen Kodrin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice