Šport
324 ogledov

Pred našimi fanti najpomembnejša tekma prvenstva

Slovenska rokometna reprezentanca Profimedia
Slovenski rokometaši se danes v Krakovu borijo za četrtfinale SP.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes ob 15.30 v Tauron Areni v Krakovu začela ključno tekmo za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. Zmaga nad Španci bi jim na stežaj odprla vrata do četrtfinala v Gdansku, v primeru poraza pa bi se po nedeljski tekmi proti Črnogorcem poslovili od turnirja.

Po uvodnih tekmah v skupini I sta v vodstvu Španija in Francija s po šestimi točkami, Slovenija je zbrala štiri, Črna gora dve, Poljska in Iran pa sta brez njih. Poleg slovensko-španskega obračuna bosta danes še tekmi med Iranom in Francijo ob 18. uri ter med Poljsko in Črno goro ob 20.30.

Domen Makuc SP v rokometu Šport Zorman pred odločilnim dvobojem: Včasih mi dvignejo pritisk

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so na dosedanjih štirih tekmah premagali Savdijce, Poljake in Irance ter doživeli poraz proti Francozom, medtem ko imajo Španci 100-odstotni izkupiček po tekmah proti Črnogorcem, Čilencem, Irancem in Poljakom.

Slovenski rokometaši imajo na svetovnih in evropskih prvenstvih ter olimpijskih igrah izrazito slabo statistiko proti Špancem. Na 13 tekmah so dosegli le eno zmago in neodločen izid ter doživeli 11 porazov.

Na njunem zadnjem medsebojnem dvoboju na velikih tekmovanjih so v polfinalu EP 2020 v Stockholmu klonili z 32:34, eno najslajših zmag nad njimi pa so dosegli na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Rio de Janeiru 2016, ko so v Malmöju zmagali s 24:21.

danska rokometna reprezentanca SP v rokometu Šport Danci besni pred tekmo s Hrvaško: "To je noro!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice