Šport
11923 ogledov

Hrvaški selektor poskrbel za zgražanje: odpiral usta, a ...

Hrvoje Horvat Profimedia
Bizaren nastop hrvaškega rokometnega selektorja, ki je na vprašanje, ki mu ni ugajalo, odpiral usta, a ni izustil niti enega samega glasu. Na koncu je novinarki odvrnil, da je dobila odgovor na vprašanje.

Nastop hrvaškega rokometnega selektorja Hrvoje Horvata odmeva po svetu. Slednji je namreč po končani zadnji tekmi drugega dela skupinskega tekmovanja, ko se je praktično že vedelo, da Hrvaška ne napreduje v četrtfinale, prišel ves nasmejan pred kamere ter poskrbel za pravi šov.

Hrvaška je sicer premagala Bahrajn s 43:32, a je bilo to vseeno daleč od željene zmage z 22 zadetki razlike, katera bi Hrvaški omogočala napredovanje, če bi Egipt uspel premagati Dansko. Tako pa bi moral Egipt prve favorite za naslov premagati kar za 12 zadetkov, kar pa se seveda ni zgodilo. Danska je slavila, Hrvaška pa je svetovno prvenstvo zaključila brez četrtfinala na devetem mestu.

SP v rokometu SP v rokometu Šport Znano, na katerem mestu je končala Slovenija! To pomeni ...

Hrvaška reprezentanca je imela zelo ugoden žreb, saj ji za razliko od Slovenije ni bilo potrebno premagati reprezentanc, kot sta Španija ali Francija, temveč bi ji zadostovala že zmaga proti neugodnemu, a vseeno z omenjenima ekipama neprimerljivemu Egiptu. Na koncu pa so prav na tej ključni tekmi doživeli pravi razpad sistema, se osramotili ter si zaprli vrata četrtfinala.

Hrvoje Horvat | Avtor: Print Screen Print Screen

Selektor hrvaške reprezentance je tako po tekmi z Bahrajnom poskrbel za bizaren intervju, saj je najprej z rokami oblikoval srce ter ga kazal kameri, po opravljeni analizi tekme z Bahrajnom pa se je dotaknil prvenstva ter poudaril, da so odigrali odličen turnir. Da je bila izjema zgolj tekma z Egiptom ter da so našli obrambo, ki bo Hrvaško vrnila v svetovni vrh.

Nato je zelo skrivnostno odgovoril na vprašanje, če ostaja selektor: "Trenutno komaj čakam, da vidim svojo družino, nato bom sprejel odločitev glede svoje prihodnosti. Ivanu Baliću sem obljubil določene stvari. A o njih ne bi želel govoriti v javnosti, so preveč intimne."

Uroš Zorman SP v rokometu Šport Uroš Zorman: Ponosen sem na svoje fante

A vse te njegove bizarne izjave se lahko skrijejo pred njegovo naslednjo potezo, ko ga je novinarka hrvaškega RTL-a vprašala, če je že govoril z ljudmi iz hrvaške rokometne zveze ter če ima njihovo podporo. Selektorju je znova pristavila mikrofon, a se ga ni nič slišalo, čeprav je odpiral usta. 

Zmedena novinarka je sprva pomislila, da gre za tehnične težave, saj ga ni slišala, obenem pa si ni mogla niti predstavljati, kaj v resnici počne Horvat. Slednji je namreč zgolj premikal usta, a iz njih ni prišlo nobenega glasu. Vljudno ga je prosila, če bi lahko ponovil, ker ga ni slišala, a ji je zgolj odgovoril: "Imate težave? Saj sem vam odgovoril." (na posnetku od 2:43 dalje)

Glede na to, da se po debaklu Hrvaške na svetovnem prvenstvu najverjetneje obeta sprememba na klopi, bi morda hrvaški selektor lahko razmislil o karieri komika. Verjetno bi bil uspešnejši.

Gidsel 'Majhna miš' Šport Danec odgovoril Vujoviću: "Takšen ton ne sodi nikamor"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice