Vujovićev protest ima simboličen pomen

Foto: Saša Despot rokomet evropsko prvenstvo 2018
Veselin Vujović brez dlake na jeziku o krivici, ki je oklestila možnosti slovenske rokometne reprezentance.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši, bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva v Franciji, nimajo več realnih možnosti za napredovanje v polfinale EP 2018 na Hrvaškem.

Mora se zgoditi To je scenarij, ki Sloveniji prinaša polfinale

Pri tem sta veliko vlogo odigrala litovska sodnika na obračunu z Nemčijo, ki sta sprejela napačno odločitev v škodo slovenske izbrane vrste in varovancem Veselina Vujovića odvzela sila pomembno točko v boju za čim boljše izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva.

Ni predaje "Dokler jih imamo, ne bomo popustili"

Piko na i je cirkusu, ki je zaznamoval konec tekme med Slovenijo in Nemčijo, dodal selektor Vujović, ki je protestno stopil med vratnici, da bi branil nezasluženo sedemmetrovko nasprotne ekipe.

"Nisem branil sedemmetrovke, branil sem našo čast," je za srbski spletni portal Novosti.rs povedal Vujović. "Zakaj ne bi mogel braniti? Ker to ni po pravilih. Ampak kje je pravilo, da imajo Nemci sedemmetrovko? Samo če v zadnjih 30 sekundah fizično oviraš nasprotnika, da ne more podati žoge, je to sedemmetrovka in rdeč karton. Moj igralec se ga ni dotaknil, sodnika pa nista poznala pravila. Vzeli so nam 1000 do 2000 evrov za pritožbo, potem pa so dejali, da se nimamo pravice pritoževati. Nemški vratar je sodnika vlekel za rokav in ga silil, naj si ogleda posnetek. Direktor nemške reprezentance je prišel na igrišče, kamor ne bi smel, in vršil pritisk. In potem se Slovenija ne more pritožiti. Razumem, da tekme ne morejo razveljaviti, a korektno bi bilo, da bi priznali napako in suspendirali Litvance, ne pa da je izpadlo tako, kot da se Vuja samo pritožuje."

Udaril po rojakih "Česa takšnega še nisem doživel... in to v lastni državi!"

Nemški mediji so mu po burnem dogajanju na tekmi v Zagrebu nadeli vzdevek Balkan-Vulkan. "V gol sem stopil zato, da bi ubranil našo čast in čast vseh majhnih držav," je še enkrat poudaril.

Fotografija slovenskega selektorja je nemudoma preplavila družbena omrežja in postala pravcati spletni hit. "Nekateri so jo nastavili za profilno fotografijo," je z odzivom javnosti zadovoljen črnogorski strokovnjak.

Slovenijo v nadaljevanju evropskega prvenstva čakata tekmi s Španijo (23. januar) in Češko (24. januar).

EP 2018 Borbenim Slovencem na koncu zmanjkalo sape

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.