Wada suspendirala pariški laboratorij

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovna protidopinška agencija Wada je francoski laboratorij za nadzor dopinga v Chatenay-Malabryju na obrobju Pariza suspendirala za pol leta.
Oglej si celoten članek

Pariškemu laboratoriju so začasno odvzeli akreditacijo že 24. septembra, razlog za suspenz, ki je uradno stopil v veljavo 31. oktobra, pa so nepojasnjeni "analitični problemi", so zapisali na spletni strani Wade.

Laboratorij bo lahko nadaljeval delo le po končanem disciplinskem postopku Wade, ki ga vodi neodvisna komisija. Lani so v tem laboratoriju francoske protidopinške agencije pregledali približno 13.500 vzorcev športnikov.

Ste za? Zanimiva ideja za kaznovanje "umazanih" športnikov

Kazen prepoveduje laboratoriju, da bi izvajal kakršne koli protidopinške dejavnosti, vključno z analiziranjem vzorcev krvi in urina.

V skladu s kodeksom Wade se lahko laboratorij na omenjeno kazen pritoži na mednarodno arbitražo za šport v Lozani v 21 dneh od prejema obvestila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.