Šport
126 ogledov

Wada suspendirala pariški laboratorij

doping laboratorij EPA
Svetovna protidopinška agencija Wada je francoski laboratorij za nadzor dopinga v Chatenay-Malabryju na obrobju Pariza suspendirala za pol leta.

Pariškemu laboratoriju so začasno odvzeli akreditacijo že 24. septembra, razlog za suspenz, ki je uradno stopil v veljavo 31. oktobra, pa so nepojasnjeni "analitični problemi", so zapisali na spletni strani Wade.

Laboratorij bo lahko nadaljeval delo le po končanem disciplinskem postopku Wade, ki ga vodi neodvisna komisija. Lani so v tem laboratoriju francoske protidopinške agencije pregledali približno 13.500 vzorcev športnikov.

Kdaj bo izkoreninjen doping v kolesarstvu? Ste za? Šport Zanimiva ideja za kaznovanje "umazanih" športnikov

Kazen prepoveduje laboratoriju, da bi izvajal kakršne koli protidopinške dejavnosti, vključno z analiziranjem vzorcev krvi in urina.

V skladu s kodeksom Wade se lahko laboratorij na omenjeno kazen pritoži na mednarodno arbitražo za šport v Lozani v 21 dneh od prejema obvestila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.