Šport
915 ogledov

Zanimiva ideja za kaznovanje "umazanih" športnikov

doping06_reuters Žurnal24 main
Na plan je priromala zanimiva ideja za kaznovanje uživalcev prepovedanih substanc.

V preteklih dneh je v Ženevi potekala konferenca Mednarodnega inštituta antidopinških organizacij (iNADO), na kateri so sodelovali predstavniki 37 protidopinških organizacij in več kot 20 vrhunskih športnikov, med njimi dobitniki olimpijskih medalj in nekdanji svetovni prvaki.

Na konferenci so razpravljali o zanimivem predlogu, s katerim bi dopinškim prestopnikom zagrenili življenje. Tistim športnikom, ki bi bili zaradi dopinga suspendirani za daljše časovno obdobje, nato pa bi se vrnili na tekmovanja, tudi po kazni ne bi dovolili določenih privilegijev.

Aleksander Legkov Doping Šport Olimpijskemu prvaku vzeli naslov

Skupina je predlagala, da bi tovrstnim "umazanim" športnikom, tudi v primeru uspehov po odsluženi kazni, prepovedali poziranje na stopničkah, da jim ne bi izplačali denarnih nagrad in da jih ne bi šteli med nosilce državnih, celinskih ali svetovnih rekordov.

"Izgubiti čast, da stopiš na stopničke, je ena najbolj bolečih stvari, ko čistega športnika oropa uporaba dopinga," so v izjavi za javnost zapisali pri iNADO.

Kateri vrhunski športniki so sodelovali na konferenci, omenjena organizacija ni sporočila. Ob naštetih ukrepih bi dopinškim grešnikom preprečili tudi, da bi bili nosilci zastav na olimpijskih igrah in ostalih mednarodnih tekmovanjih.

Teja Gregorin Soči 2014 "Ni naključje" Šport Bodo Gregorinovi vzeli kolajno iz Sočija?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.