Weiratherjevi še kar slabo, Vonnova zgrožena: "Molim za Nici"

Foto: Profimedia
Uvodno smukaško tekmo za dekleta v novi sezoni alpskega smučanja so zaznamovali številni padci in huda poškodba Nicole Schmidhofer.
Oglej si celoten članek

Avstrijska specialistka za hitre discipline Nicole Schmidhofer je že na prvi smukaški tekmi nove sezone izgubila vse možnosti v boju za njen drugi mali kristalni globus v kraljevski disciplini.

Enaintridesetletnica je pri hitrosti 115 km/h prebila zaščitno ogrado in pristala globoko v gozdu, kar je botrovalo daljši prekinitvi. Po doslej znanih informacijah je strgala križne in stranske vezi v levem kolenu, kar pomeni, da je letošnja sezona zanjo že končana.

Foto: Twitter

Zahtevna proga v Val d'Iseru je terjala kar nekaj žrtev, saj so poleg Schmidhoferjeve v snegu končale še Italijanka Federica Brignone, Švicarka Joana Hählen, Američanka Alice McKennis in Francozinja Laura Gauche.

Alpsko smučanje Ilka z vzpodbudno premiero, nato hud padec

Foto: Epa Padce sta zelo čustveno doživeli Tina Weirather, dvakratna dobitnica malega globusa v superveleslalomu, in Lindsey Vonn, nesporna kraljica hitrih disciplin in rekorderka po številu smukaških zmag. 

"Ko pomislim na padec Nicole Schmidhofer, mi je še vedno slabo. Šele po desetih minutah smo izvedeli, da je pri zavesti. Držim pesti," je zapisala zgrožena zmagovalka devetih tekem za svetovni pokal.

In ni bila edina. "Molim za Nici Schmidhofer in vsa dekleta, ki so danes padla," pa se je odzvala Vonnova, ki se je v karieri morala soočiti z ogromno poškodbami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:29 20. December 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.