Wembanyama kaznovan s 25.000 dolarji

Foto: Epa
Foto: Epa
Francoski zvezdnik je dobil kazen zaradi metanja žoge na tribuno po koncu obračuna z New York Knicks.
Oglej si celoten članek

Mladi francoski košarkarski as Victor Wembanyama bo moral plačati 25.000 evrov kazni, ker je na tekmi svojih San Antonio Spurs proti New York Knicks v severnoameriški ligi NBA vrgel žogo med občinstvo, je v izjavi za javnost sporočilo vodstvo lige.

San Antonio je tudi po zaslugi visokoraslega novinca po podaljšku ugnal kratkohlačnike s 130:126. Wembanyama je ob tem dosegel 40 točk, 20 skokov in sedem podaj, strelsko pa je bil še bolj razpoložen Jalen Brunson, ki je za Newyorčane dosegel 61 točk.

Wembanyama je na veselje domačega občinstva v zadnjem napadu ukradel žogo, nato pa jo po izteku igralnega časa nalašč zalučal med občinstvo, s čimer je bil po obstoječem pravilniku lige NBA kaznovan s 25.000 evri.

Za 20-letnega Francoza, ki letos v povprečju za odpisane Spurs dosega 21 točk, 10,5 skoka ter 3,4 bloke na tekmo, je bila to prva denarna kazen v NBA.

"Ni šans, ni šans!" Houston, imate problem! Dončić po norem košu ni mogel zadržati smeha Stara šola Po Rađi močno razburil še Kukoč: "Nikola Jokić ni na nivoju..."

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.