Wenger udrihal vsevprek, Guardiola ni ostal dolžan

Foto: Profimedia arsene wenger
Po debiju angleškega prvenstva sta obračunala še Arsene Wenger in Pep Guardiola.
Oglej si celoten članek

Vodilna ekipa angleškega prvenstva je v 11. krogu Premier League doma premagala Arsenal (3:1) in se utrdila na prvem mestu ligaške razpredelnice.

Meščanom je šel na roko še poraz mestnega tekmeca Manchester Uniteda, ta je s porazom proti aktualnemu prvaku Chelseaju (1:0) podaljšal svoj klavrni niz na Stamford Bridgeu, kjer ni zmagal vse od leta 2012.

Premier League Dan derbijev v Angliji

Na obračunu Cityja in Arsenala so domači povedli z golom Kevina de Bruyna, v nadaljevanju je z bele točke prednost podvojil Sergio Agüero. Alexandre Lacazette je zadel po podaji Aarona Ramseyja in topničarjem vlil nekaj upanja, konči rezultat 3:1 v korist meščanov pa je v 74. minuti postavil Gabriel Jesus.

Trener Arsenala Arsene Wenger je odgovornost za poraz njegovih varovancev pripisal sojenju. Francoski strateg meni, da je bila dosojena 11-metrovka v korist Cityja neupravičen, prav tako pa je prepričan, da so sodniki ob golu Jesusa spregledali prepovedani položaj.

"Ali jih lahko kdo ustavi?" je na tiskovni konferenci retorično vprašal Wenger. "V letošnji sezoni bo težko, glede na njihov začetek in kvaliteto, ki jo premorejo. Nikoli se ne ve. Če bodo doma deležni takšnih sodniških odločitev, potem bodo neustavljivi. Po mojem mnenju ni bilo najstrožje kazni. Vsi vemo, da Sterling zna padati. To mu gre zelo dobro od rok. Tretji gol je bil iz offsida. Jezen sem, saj smo bili pri izidu 2:1 v igri," je zatrdil Wenger.

"Tretji gol je zapečatil našo usodo. Ni naključje, da se napake vedno dogajajo v korist domačih. Na žalost se je tekma končala na takšen način. Razočaran sem. Če bi City zmagal na običajen način, bi to sprejel. Ampak to je nesprejemljivo," je pristavil Francoz.

Foto: Profimedia

Pep Guardiola je imel drugačen pogled. "Zmagali smo na najboljši možen način in zmago smo si zaslužili. Najstrožja kazen je bila najstrožja kazen, offside je bil res offside, a zmagali smo zato, ker smo bili boljši," je povedal španski strateg in se izognil primerjavi med bivšimi in aktualnim klubom.

"Ne gre zanikati, da sta za nami izjemna dva meseca. Vesel sem. Barcelona in Bayern München sta osvajala lovorike, mi nismo osvojili ničesar. Dokler v rokah ne držimo pokala, se o tem ne moremo pogovarjati," je sklenil Guardiola.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.