Z zmago upajo na preboj v višji razred

Foto: Thomas Lieser
Foto: Thomas Lieser
Slovenska ragbijska reprezentanca bo v soboto ob 16. uri na ljubljanskem stadionu Žak v sklopu evropskega pokala narodov skupine 2 C gostila Avstrijo. Encijani za izpolnitev cilja, uvrstitev v višji razred tekmovanja, med drugim potrebujejo zmago proti severnim sosedom.
Oglej si celoten članek

Pod vodstvom Novozelandca Andrewa Fentona Slovenci trenutno zasedajo drugo mesto na lestvici, vendar za preboj v višji rang tekmovanja potrebujejo zmago proti Avstriji. Slovenski igralci so pred enim letom na Dunaju v dramatični končnici in polaganjem v zadnji sekundi že premagali Avstrijce, ki jim bo motivacijo ob novem trenerju dajal še boj za obstanek.

Slovenski tabor je z zanimanjem spremljal tudi tekmo med Dansko in Luksemburgom, ki bi v primeru zmage domačinov encijanom na široko odprla vrata v višjo skupino. A so Danci tekmo izgubili, tako da so Luksemburžani na prvem mestu povišali prednost pred Slovenijo na osem točk.

A Slovence čakata še dve tekmi. "V kolikor proti severnim sosedom dosežemo štiri zadetke si priborimo bonus točko, je nato potrebna le še zmaga z več kot sedmimi točkami razlike proti neporaženim in neugodnim Luksemburžanom v gosteh," pojasnjujejo v slovenskem taboru, ki bo znova lahko računal na pet bratov Skofič.

Cene vstopnic za tekmo so v predprodaji po pet evrov, na dan tekme pa sedem evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.