Šport
64 ogledov

Z zmago upajo na preboj v višji razred

Ragbi, Slovenija, Encijani Thomas Lieser
Slovenska ragbijska reprezentanca bo v soboto ob 16. uri na ljubljanskem stadionu Žak v sklopu evropskega pokala narodov skupine 2 C gostila Avstrijo. Encijani za izpolnitev cilja, uvrstitev v višji razred tekmovanja, med drugim potrebujejo zmago proti severnim sosedom.

Pod vodstvom Novozelandca Andrewa Fentona Slovenci trenutno zasedajo drugo mesto na lestvici, vendar za preboj v višji rang tekmovanja potrebujejo zmago proti Avstriji. Slovenski igralci so pred enim letom na Dunaju v dramatični končnici in polaganjem v zadnji sekundi že premagali Avstrijce, ki jim bo motivacijo ob novem trenerju dajal še boj za obstanek.

Slovenski tabor je z zanimanjem spremljal tudi tekmo med Dansko in Luksemburgom, ki bi v primeru zmage domačinov encijanom na široko odprla vrata v višjo skupino. A so Danci tekmo izgubili, tako da so Luksemburžani na prvem mestu povišali prednost pred Slovenijo na osem točk.

A Slovence čakata še dve tekmi. "V kolikor proti severnim sosedom dosežemo štiri zadetke si priborimo bonus točko, je nato potrebna le še zmaga z več kot sedmimi točkami razlike proti neporaženim in neugodnim Luksemburžanom v gosteh," pojasnjujejo v slovenskem taboru, ki bo znova lahko računal na pet bratov Skofič.

Cene vstopnic za tekmo so v predprodaji po pet evrov, na dan tekme pa sedem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.