Slovenci za uvod v drugi del z branilci naslova

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski rokometaši se bodo v prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva pomerili z branilci naslova Švedi.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi začela nastope v drugem delu evropskega prvenstva, ki od 10. januarja poteka v Nemčiji. V Hamburgu se bo ob 20.30 pomerila z aktualnimi evropskimi prvaki Švedi, ki so iz skupine E prav tako kot Slovenija iz skupine D v nadaljevanje tekmovanja prinesli dve točki.

Kljub trem zmagam v prvem delu varovanci selektorja Uroša Zormana ostajajo trdno na tleh in brez evforije pričakujejo drevišnji obračun proti Švedom.

Zmaga Junak tekme: Dokazali smo, da se lahko kosamo z najboljšimi

Švedska zasedba v Nemčiji brani naslov prvakov stare celine izpred dveh let na Madžarskem in Slovaškem. Gre za ekipo s številnimi zvezdniki svetovnega rokometa, med katerimi izstopata Jim Gottfridsson in Hampus Wanne.

Zvezdniška zasedba pa še ne pomeni nujno uspeha. To so v ponedeljek na lastni koži izkusili Norvežani s Sanderjem Sagosenom, ki so morali v tretjem krogu prvega dela s položiti orožja pred borbeno slovensko izbrano vrsto.

Veliko presenečenje Avstrijci presenetili Špance in jih poslali domov

Ta igra navdahnjeno v napadu, zelo čvrsto v obrambi, tudi prispevek vratarjev pa je bil na vseh treh tekmah, tudi proti Ferskim otokom in Poljski na zavidljivi ravni.

S Švedsko so se Slovenci nazadnje merili pred slabimi tremi leti v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah. Švedi so slavili z 32:25. Pred tem je Slovenija nanizala dve zmagi in remi proti severnjakom, skupaj pa je na 14 tekmah dobila štiri tekme in dvakrat remizirala.

Slovenija bo v drugem delu igrala še proti Portugalski v petek, Nizozemski v nedeljo (obe 15.30) ter Danski čez natanko teden dni (18.00).

Video Nevidena blamaža na EP! Zadeli z osmimi igralci v napadu, sodnika gol priznala

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.