Šport
204 ogledov

Slovenci za uvod v drugi del z branilci naslova

slovenska rokometna reprezentanca Profimedia
Slovenski rokometaši se bodo v prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva pomerili z branilci naslova Švedi.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi začela nastope v drugem delu evropskega prvenstva, ki od 10. januarja poteka v Nemčiji. V Hamburgu se bo ob 20.30 pomerila z aktualnimi evropskimi prvaki Švedi, ki so iz skupine E prav tako kot Slovenija iz skupine D v nadaljevanje tekmovanja prinesli dve točki.

Kljub trem zmagam v prvem delu varovanci selektorja Uroša Zormana ostajajo trdno na tleh in brez evforije pričakujejo drevišnji obračun proti Švedom.

Urban Lesjak Zmaga Šport Junak tekme: Dokazali smo, da se lahko kosamo z najboljšimi

Švedska zasedba v Nemčiji brani naslov prvakov stare celine izpred dveh let na Madžarskem in Slovaškem. Gre za ekipo s številnimi zvezdniki svetovnega rokometa, med katerimi izstopata Jim Gottfridsson in Hampus Wanne.

Zvezdniška zasedba pa še ne pomeni nujno uspeha. To so v ponedeljek na lastni koži izkusili Norvežani s Sanderjem Sagosenom, ki so morali v tretjem krogu prvega dela s položiti orožja pred borbeno slovensko izbrano vrsto.

rokometna reprezentanca Avstrije po tekmi s Španijo Veliko presenečenje Šport Avstrijci presenetili Špance in jih poslali domov

Ta igra navdahnjeno v napadu, zelo čvrsto v obrambi, tudi prispevek vratarjev pa je bil na vseh treh tekmah, tudi proti Ferskim otokom in Poljski na zavidljivi ravni.

S Švedsko so se Slovenci nazadnje merili pred slabimi tremi leti v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah. Švedi so slavili z 32:25. Pred tem je Slovenija nanizala dve zmagi in remi proti severnjakom, skupaj pa je na 14 tekmah dobila štiri tekme in dvakrat remizirala.

Slovenija bo v drugem delu igrala še proti Portugalski v petek, Nizozemski v nedeljo (obe 15.30) ter Danski čez natanko teden dni (18.00).

Martim Costa Video Šport Nevidena blamaža na EP! Zadeli z osmimi igralci v napadu, sodnika gol priznala

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.