Šport
33452 ogledov

Nevidena blamaža na EP! Zadeli z osmimi igralci v napadu, sodnika gol priznala

Martim Costa Profimedia
Škandalozni zadetek portugalske reprezentance na srečo ni imel vpliva na razplet tekme.

Danski rokometaši, ki se bodo v nadaljevanju tekmovanja pomerili tudi s Slovenci, so skupinski del evropskega prvenstva v Nemčiji končali na prvem mestu. Na odločilni tekmi za prvo mesto v skupini F so bili boljši od Portugalcev s 37:27 in bodo v Hamburg tako kot Slovenci prenesli dve točki. Portugalska, ki kot drugouvrščena ekipa skupine F prav tako napreduje v drugi del tekmovanja, pa v Hamburg potuje brez osvojene točke.

Danci, ki so ob polčasu vodili le z dvema zadetkoma prednosti, so na koncu slavili prepričljivo zmago, kar lahko zelo veseli švicarska sodnika tekme, saj je ob visoki zmagi Dancev ostala spregledana njuna neverjetna napaka iz prvega polčasa, ko sta priznala (oziroma nista opazila), da je Portugalska ob zadetku za 12:15 imela na igrišču kar osem igralcev!

Švicarska sodnika Arthur Brunner in Morad Salah namreč ob koncu 22. minute nista opazila, da se Portugalska brani s sedmimi igralci (šestimi v polju in vratarjem), ko pa so se dokopali do žoge, so žogo podali do Martima Coste, osmega igralca na igrišču, ki je na žogo čakal na nasprotni polovici ter iz protinapada zadel in znižal zaostanek.

Zanimivo je, da neverjetne napake niso opazili niti na danski klopi, niti delegat tekme, ki bi v takem primeru moral oba sodnika opozoriti, da je prišlo do napačne menjave in da Portugalci igrajo s prevečimi igralci. Namesto zadetka bi si Portugalec tako moral prislužiti dvominutno izključitev.

Napako se je opazilo šele po tekmi, ko so posnetki akcije preplavili splet in poželi različne reakcije. Medtem ko je nekatere vse skupaj nasmejalo in hvalijo odlično taktiko Portugalske, ki je izumila novo strategijo igranja z osmimi igralci, so drugi mnenja, da si takšne napake na tako velikem tekmovanju, kot je evropsko prvenstvo, preprosto ne bi smeli privoščiti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:50 16.januar 2024.

    Avtor bi lahko kaj napisal tudi o videni blamaži, kar je definitivno bilo sojenje odsluženih brezjajčnih francoskih prostitutk na tekmi med Slovenijo in Norveško. Če bi naši imeli tolikšno sodniško podporo kot so je bili deležni Norvežani, bi tekmo z ...prikaži več lahkoto dobili z vsaj +10!

Sorodne novice