Tako so Slovenci rajali v Miamiju, Gogi in Luka pa na parketu

Foto: Twitter Luka Dončić
Množica Slovencev na dvoboju NBA lige.
Oglej si celoten članek

Slovenski ljubitelji športa so se množično odpravili na jug Floride, da bi bili priča prvemu medsebojnemu dvoboju Gorana Dragića in Luke Dončića v ligi NBA. Dvorana American Airlines Arena lahko za časa košarkarske tekme sprejme 19.600 gledalcev, na tekmi med domačim Miamijem in Dallasom pa je na vsakem desetem sedežu sedel gledalec, ki je stiskal pesti za slovenska košarkarja. Ta sta pred letom in pol Sloveniji s pomočjo soigralcev prinesla naslov evropskih prvakov.

Video Tako so Miami preplavili slovenski zvoki

Američani, ki praviloma precej mirno spremljajo košarkarske tekme, so imeli kaj videti. "Okoli dvorane AAA je okoli 1000 navijačev Dončića in Dragića. Neverjetni navijači," je že pred tekmo zapisal eden izmed njih, drugi pa je čivknil: "Pravkar sem videl očeta in sina, ki sta se sprehodila skozi Biscayne v majici z Goranom Dragićem in Luko Dončićem kot risanima junakoma. V rokah imata slovensko zastavo z napisom I love Slovenia. Potrebujem to majico."

Evforija Dončić: "Res sem hvaležen, da sem Slovenec"

Pri Vročici so imeli pred tekmo precej težav s poškodbami, zato je pred dvobojem postajalo vse bolj verjetno, da bo tekmo začel tudi Goran Dragić. Slovenski navijači so sicer med prvimi začeli polniti tribune, kmalu pa so lahko na ogrevanju pozdravili tudi oba evropska prvaka.

Američani so dvoboj sicer nameravali posvetiti odhajajočima legendama Dirku Nowitzkiju, ki je sicer izjavil, da bo po sezoni prisluhnil telesu in o upokojitvi še razmislil, ter Dwyanu Wadu, ki igra zadnjo sezono pod obroči lige NBA. 

Slovenca sta bila ob polčasu najboljša strelca tekme, oba sta zbrala po deset točk. Prav takšna je bila razlika v korist neobremenjenega Dallasa. Ta že dolgo nima več možnosti za preboj v končnico, na drugi strani pa za Miami še kako šteje vsaka zmaga.

Slovenska košarkarja sta blestela tudi v nadaljevanju dvoboja, Dragić pa je ob vzklikih Kdor ne skače, ni Slovenc prišel do trojnega dvojčka. Blizu temu je bil tudi Dončić.

Miami je po izenačenem dvoboju na koncu slavil s 105:99. Dragić je zbral 23 točk, 12 skokov in 11 asistenc, Dončić pa 19 točk, osem skokov in sedem podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:08 29. Marec 2019.

    In potem posnamejo izjavo ene kure brez glave, ki brez kančka sramu pred celo Slovenijo razlaga kako je morala kupiti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.