Zahović: Katanca naj sodi javnost

Foto: Profimedia Zlatko Zahović
Športni direktor Maribora je četrto mesto v kvalifikacijah za SP 2018 označil za velik neuspeh.
Oglej si celoten članek

Zlatko Zahović, kot kaže, končuje medijski molk. Prvi mož slovenskega državnega prvaka je v intervjuju za Sportal komentiral stanje v slovenskem reprezentančnem nogometu.

"Imam mešane občutke. Smo reprezentanca, ki je odvisna od žreba. Marsikdaj nam je šel na roko.  Škotska in Slovaška se ne moreta niti primerjati z današnjo generacijo Slovenije. Zato je četrto mesto velik neuspeh," je povedal Zahović in poudaril, da ima tudi Anglija eno slabših reprezentanc v zgodovini.

Favorit Slovenije Kek: Selektor? Na živce mi gre, nisem v izložbi

Sodbe o Srečku Katancu ni podal. "Kakšen je bil on, naj ocenjuje javnost sama," je odvrnil in prihodnost slovenske reprezentance položil v roke aktualnega predsednika NZS Radenka Mijatovića.

"Tukaj popolnoma zaupam novemu predsedniku NZS. Zaupam mu kot navijač, kot športni delavec, kot človek, ki je dal 35 zadetkov za reprezentanco. Zdaj je imel kar negativno izkušnjo s tistim, ki je najpomembnejši. To je selektor. Upam, da bodo znali izbrati najboljšega. Ne bo pa lahko, ker dobro vem, da slačilnica ne diha skupaj," je povedal Zahović.

Razgovoril se je tudi o Katančevi javni podobi, katero je v največji meri krojil sam. "Vloga selektorja je zelo pomembna, a nisem dobro razumel, zakaj je bilo z njegove strani toliko negative. Šport ti nekaj da, nekaj vzame. Razumem, da smo tretji ali četrti, ampak zakaj toliko negative? Da pa moramo v tem primeru govoriti o uspehu, pa niti slučajno. Ekipa, naši igralci so odlični. Ne razumem iskanja alibijev, obtoževanj. Tega ne razumem, ker smo imeli vse, da bi bili najmanj drugi," je za Sportal še povedal nekdanji slovenski reprezentant.

Selektorski stolček Prašnikar želi pomagati, a ne pride zraven: "Krog se zapira."

Katančev naslednik Hrvat je vroča roba, BiH bi lahko skočila v zelje Sloveniji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:14 14. Oktober 2017.

    Nakladač.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.