Zahović: Maribor je favorit

Foto: NK Maribor/Facebook NK Maribor
Mariborčani, Domžalčani in Velenjčani dobili evropske tekmece.
Oglej si celoten članek

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu so izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Slovenski podprvak Maribor se bo v 1. krogu meril z albansko ekipo Partizani, Domžale s Širokim Brijegom, Rudar Velenje pa z zmagovalcem predkroga med sanmarinskim Tre Fiorijem in valižanskim Bala Townom.

Prve tekme bodo na sporedu 12., povratne pa 19. julija.

Že v torek je tekmeca v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov dobila Olimpija, ki se bo merila z azerbajdžanskim Karabahom.

Župana skrbi: "Ko se bo Mandarić umaknil, bo klub dolžan njemu"

"Podcenjevanja v nogometu ni. Nedvomno je Maribor v vlogi favorita, vendar to ne spreminja izhodišča. Kot se pripravljamo na največje nasprotnike, se moramo tudi na Partizani. In se bomo. Gremo v dvoboj z veliko mero spoštovanja, a tudi samozavesti," se je za spletno stran mariborskega kluba na žrebo odzval Zlatko Zahović.

Oglasil se je tudi trener Darko Milanič, ki je dejal: "Sprejemamo vlogo favorita, ne bomo pa ničesar prepustili naključju. Ko bo čas za prvo uradno tekmo, bomo morali biti v zelo dobri formi. Preračunljivosti ne bo, nikdar se ne obnesejo. Včeraj smo igrali proti albanskemu moštvu, a ne bi iskali vzporednic s tem dvobojem. Po tem testu se bolj lahko oziramo na našo predstavo, kot da iščemo primerjavo med kluboma. Imeli smo pravi pristop, zbranost, odločnost v izvedbi in tako moramo nadaljevati. O Partizaniju bomo zbrali dovolj informacij, tekmeca natančno analizirali in kot zmeraj dvoboj dočakali odlično pripravljeni."

Evropska liga, kvalifikacije, 1. krog:

Partizani (Alb) - Maribor
Široki Brijeg (BiH) - Domžale
Rudar Velenje - Tre Fiori (SMr)/Bala Town (Wal)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.