Šport > Nogomet
113 ogledov

Zahović: Maribor je favorit

NK Maribor NK Maribor/Facebook
Mariborčani, Domžalčani in Velenjčani dobili evropske tekmece.

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu so izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Slovenski podprvak Maribor se bo v 1. krogu meril z albansko ekipo Partizani, Domžale s Širokim Brijegom, Rudar Velenje pa z zmagovalcem predkroga med sanmarinskim Tre Fiorijem in valižanskim Bala Townom.

Prve tekme bodo na sporedu 12., povratne pa 19. julija.

Že v torek je tekmeca v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov dobila Olimpija, ki se bo merila z azerbajdžanskim Karabahom.

Zoran Janković Župana skrbi: Šport "Ko se bo Mandarić umaknil, bo klub dolžan njemu"

"Podcenjevanja v nogometu ni. Nedvomno je Maribor v vlogi favorita, vendar to ne spreminja izhodišča. Kot se pripravljamo na največje nasprotnike, se moramo tudi na Partizani. In se bomo. Gremo v dvoboj z veliko mero spoštovanja, a tudi samozavesti," se je za spletno stran mariborskega kluba na žrebo odzval Zlatko Zahović.

Oglasil se je tudi trener Darko Milanič, ki je dejal: "Sprejemamo vlogo favorita, ne bomo pa ničesar prepustili naključju. Ko bo čas za prvo uradno tekmo, bomo morali biti v zelo dobri formi. Preračunljivosti ne bo, nikdar se ne obnesejo. Včeraj smo igrali proti albanskemu moštvu, a ne bi iskali vzporednic s tem dvobojem. Po tem testu se bolj lahko oziramo na našo predstavo, kot da iščemo primerjavo med kluboma. Imeli smo pravi pristop, zbranost, odločnost v izvedbi in tako moramo nadaljevati. O Partizaniju bomo zbrali dovolj informacij, tekmeca natančno analizirali in kot zmeraj dvoboj dočakali odlično pripravljeni."

Evropska liga, kvalifikacije, 1. krog:

Partizani (Alb) - Maribor
Široki Brijeg (BiH) - Domžale
Rudar Velenje - Tre Fiori (SMr)/Bala Town (Wal)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.