Šport > Nogomet
804 ogledov

Olimpija do dvojne krone

pokal Slovenije, finale, Olimpija, Aluminij
1/23
Anže Petkovšek
Olimpija se je v Stožicah z Aluminijem pomerila za pokalno lovoriko in visoko zmagala.

Ljubljanskim nogometašem se v finalu pokala ni poznalo slavje ob osvojitvi državnega naslova, ki so ga osvojili konec minulega tedna. Že v uvodnih minutah dvoboja z Aluminijem je Olimpija povsem zagospodarila na zelenici, kljub veliki premoči v posesti žoge pa je bilo na prvo priložnost zelenih potrebno počakati do 10. minute, ko je po podaji z desne strani v šestnajsterec do strela prišel Rok Kronaveter, a zgrešil vrata.

A pritisk Ljubljančanov se je obrestoval. V 18. minuti je močno žogo v kazenski prostor tokrat z leve poslal Ricardo Alves, do nje je prvi prišel Leon Benko in jo s strelom iz prve mojstrsko poslal v mrežo Kidričanov. Zadetek ni spremenil razmerja moči, kmalu zatem je do nevarnega strela z glavo na petih metrih prišel Filip Uremović, a so njegov strel blokirali pred golovo črto.

Kasneje sta imela Kronaveter in Alves na voljo prosta strela z obetavnih položajev, vendar nista ogrozila tekmečevih vrat, Uremović pa je s strelom z več kot 30 metrov prav tako poslal okroglo usnje precej daleč od želenega cilja.

Aluminij ni ponudil prav ničesar, v 35. minuti pa se je po lepi kombinaciji Danijela Miškića, Stefana Safića in Kronavetra znašel še v večjem zaostanku. Po dvojni podaji prvih dveh je Savić pobegnil po desni strani, pritekel do črte šestnajsterca in s podajo na desetih metrih našel pozabljenega Kronavetra. Ta je le še preusmeril žogo v gol.

V 42. minuti je še višjo prednost Olimpije preprečil vratar Aluminija Matija Kovačić. Ta je s konicami prstov odbil žogo, ki je sicer krenila v njegov dolgi kot, po strelu Benka. Tega je s fantastično podajo dolgo 30 metrov našel Savić.

pokal Slovenije, finale, Olimpija, Aluminij | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Če so Ljubljančani prevladovali v prvem delu, posest žoge 70:30 odstotkov, se je drugi del začel povsem drugače, Aluminij pa je znižal razliko na 1:2. Lucas Mario Horvat je prišel do nevarnega strela, a je Aljaž Ivačič še uspel odbiti žogo, ki pa je padla na nogo Francescu Tahiraju. Ta si jo je najprej ustavil, potem pa poslal v mrežo. Kmalu zatem je do strela prišel še Mario Jurčević, ivačić je zaustavil strel.

A nalet Kidrićanov ni dolgo trajal. V 58. minuti je namreč še svoj peti zadetek na peti pokalni tekmi dosegel Benko. Savić se je tokrat znašel na levi strani kazenskega prosora, podal v sredino, Alves pa je žogo podaljšal do Benka, ki je v padcu zadel pod prečko za 3:1. Sledil je še strel Miškića od daleč, v 66. minuti pa je padla dokončna odločitev. Savić je odložil žogo do Alvesa, ta pa ustrelil z roba kazenskega prostora in zadel za 4:1.

Na drugi strani je žoga pred ljubljanskim golom padla pred Jurčevića, njegov strel pa je v zadnjem hipu blokiral Mitch Apau. Bolje bi lahko posredoval tudi Tahiraj, ki ga je v 71. minuti le dober sprejem žoge ločil od izjemno lepe priložnosti, ko je že pobegnil ljubljanski obrambi. Isti igralec je prišel do strela štiri minute kasneja, a je okroglo usnje poletelo mimo gola.

kar ni uspelo Aluminiju, je Olimpiji. Najprej je Goran Brkić zadel s strelom zunaj šestnajsterca, piko na i pa je dodal Issah Abass, ki je vtekel v kazenski prostor, prejel podajo in še šestič matiral Kovačića. Navijači Olimpije so že v 90. minuti vtekli na zelenico in predčasno prekinili dvoboj, sodniki pa so reagirali in tako še pred koncem 90 minut zapiskali za konec sezone.

Olimpija je osvojila dvojno krono. Pred Igorjem Bišćanom je kot trenerjema to uspelo le še Bojanu Prašnikarju in Darku Milaniču.

pokal Slovenije, finale, Olimpija, Aluminij | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pokal Slovenija, finale:

Olimpija : Aluminij  6:1 (2:0)
Benko 18., 58., Kronaveter 35, Alves 66., Brkić 81., Abass 86.; Tahiraj 50.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice