Šport > Nogomet
1252 ogledov

"Zato so čustva prišla na plan"

Olimpija, prvak Anže Petkovšek
Izjave po osvojitvi lovorike.

Olimpija je z neodločenim izidom v Domžalah, tekma se je končala z 1:1, osvojila naslov prvakov. Enako točk je imel tudi Maribor, vendar tudi slabšo razmerje na medsebojnih tekmah.

Kapetan Olimpije Branko Ilić je bil že kmalu po tekmi skoraj brez glasu po glasnem proslavljanju naslova, šestega ljubljanskega v samostojni Sloveniji, drugega po vrnitvi v prvo slovensko ligo. "Čustva so tako velika, da sploh ne vem, kaj bi rekel. Skozi celo sezono smo vedeli, da delamo za en cilj, to je ta današnji. Bil je težko prigaran. To je to, za kar smo delali, in zdaj uživamo z našimi navijači. Še bo čas za slavje, seveda pa nas čaka še ena pomembna tekma, v sredo, da dvignemo še pokalno lovoriko in mislim, da jo lahko in da nam bo z našimi navijači to tudi uspelo," je se Ilić že ozrl tudi na sredin finale pokala z Aluminijem.

Olimpija je imela nekaj vzponov in padcev med sezono, spomladi tudi že vodila z desetimi točkami, ki pa jih je v zadnjih krogih in nekaj remijih zapravila, tako da so bili Mariborčani do zadnjega derbija celo spet v prednosti. A Ljubljančani so zadnji obračun z Mariborom v gosteh dobili, si s tem izborili boljše razmerje v medsebojnih tekmah, kar se je izkazalo za ključno pri osvojitvi naslova.

Olimpija Odzivi Šport "Jaz bi dres od tistega sodnika"

Kaj pa je bilo ključno za Ilića? "Mislim, da smo bili prava ekipa skozi celotno sezono. Velikokrat sem ponavljal, da so fantje res garali od prvega do zadnjega, od tistega, ki je odigral eno minuto ali eno tekmo, do tistega, ki je igral največ. Vsi smo zaslužni, ne moremo deliti ali izpostavljati nikogar. Mi smo celota, smo ekipa in danes tudi zasluženo slavimo z navijači," meni Ilić.

Zadnji mož ljubljanske obrambe, Aljaž Ivačič, je nad naslovom navdušen: "To je res nekaj neverjetnega. Občutki so zelo težko opisljivi. V bistvu pride za tabo vso trdo delo. Tak rezultat ne pride čez noč. Je veliko odrekanja, trdega dela, zato čustva pridejo na plan. Smo zelo zadovoljni. Spet je bila infarktna končnica, zato je še toliko bolj vznemirljivo."

Olimpija, prvak | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Eden tujcev v ljubljanski ekipi, Avstralec Jason Davidson, je tekmo z Domžalami opisal kot noro, osvojitev naslova pa kot fantastično. "Nora tekma. Mislim, da je najbolj pomembno, da smo opravili svoj posel. Trdo smo delali ves čas. Fantastično je osvojiti prvenstvo. Vedno smo verjeli vase, imeli smo že veliko razliko, potem padli, morali smo zmagati v Mariboru, kar tudi smo, danes smo se vrnili po zaostanku ... Vesel sem za klub in navijače," je povedal Avstralec.

Olimpija, prvak Po preobratu Šport Olimpija z enajstmetrovko do državnega naslova

Za mnoge eden najboljših igralcev lige Rok Kronaveter, ki je sezono končal s šestimi zadetki, štiri je dosegel na zadnjih treh odločilnih tekmah, tudi danes je izvedel najstrožjo kazen za končnih 1:1 v Domžalah, se je ozrl na samo sezono: "Ta je bila zanimiva. Mislim, da je dobro za nogomet, da je bilo napeto do konca. Upam, da se bo pridružila še katera izmed ekip, da bo še bolj zanimivo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.