Šport > Nogomet
135 ogledov

Padla odločitev tudi o predzadnjem in zadnjem mestu

Triglav Kranj
Zanimiv je bil tudi dvoboj na začelju.

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili s kranjskim Triglavom z 0:1 (0:0). Kranjčani so si tako zagotovili deveto mesto, ki jim še omogoča obstanek med elito. Od prve lige se poslavlja primorski klub Ankaran Hrvatini.

Triglav je v zadnjem krogu državnega prvenstva reševal svoj prvoligaški status oziroma možnost za njegovo podaljšanje. Kranjčani bi z zmago - ne glede na razplet dvoboja v Novi Gorici, kjer sta se merila Ankaran in Aluminij, potrdili deveto mesto. Na koncu so ga tudi dosegli, do pomembnih treh točk pa so prišli šele ob koncu tekme. Moštvo Siniše Brkića se bo v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije pomerilo z drugouvrščeno ekipo 2. SNL Dravo.

Triglav je tekmo začel podjetneje. V prvi polovici prvega dela domači pravzaprav niso bili nevarni za Elvisa Džafića, po drugi strani pa tudi priložnosti Triglava niso bile takšne, da bi lahko pomenile spremembo izida.

Za goste so poskušali Matej Poplatnik, Tilen Mlakar, Dejan Vokić ter Rok Elsner in Nejc Pušnik, pri strelih slednjih v 21. in 23. minuti se je Matej Radan izkazal z obrambama. Šele v 25. minuti je prvič na tekmi moral posredovati Džafić, ki je brez večjih težav ukrotil žogo po strelu Klemna Bolhe z 18 metrov.

Nato pa se je dogajanje razživelo; domači, ki so začeli zaspano, bi lahko povedli v 35. minuti, toda po strelu Bolhe s kakšnih 19 metrov z leve strani je žoga končala v prečki. Z enako mero pa so nato vrnili tudi gostje, ko je po kotu v 40. minuti do žoge na 18 metrih na desni strani prišel Egzon Kryeziu, žoga pa je zadela le vratnico. Vmes pa je Poplatnik v 42. minuti še nekoliko pretiraval s preigravanjem v kazenskem prostoru tekmecev in je vratar Radan nazadnje žogo, sicer daleč od svojega gola, vendarle odbil.

Olimpija, prvak Po preobratu Šport Olimpija z enajstmetrovko do državnega naslova

Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo nato podobno začetku prvega, le da so tudi gostje tokrat nadaljevali precej zadržano. Šele po več kot 20 minutah igre je bilo prvič vroče pred enim od golov, izkazal pa se je gostujoči vratar Džafić, ki se je s konicami prstov še dotaknil žoge po strelu neoviranega Damjana Trifkovića s šestih metrov. Gostje so se lahko svojemu vratarju še enkrat zahvalili za reševanje gola sedem minut pozneje, takrat je po prodoru Dominika Radića.

Česar ni izkoristila domača ekipa, pa je nato gostujoča. Edino res nevarno akcijo v drugem polčasu je Triglav končal z zadetkom, po natančni podaji Igorja Bukare je v 86. minuti visoko skočil Luka Majcen in premagal domačega vratarja.

Ankarančani slavili, a prepozno ...

Primorski ekipi zmaga z 2:1 nad Aluminijem v zadnjem krogu ni prinesla tako želenega devetega mesta. Načrte ji je pokvarila zasedba iz Kranja, ki je slavila v Velenju.

"Nogometni brezdomci z Obale" so v uvodnih dvajsetih minutah dvoboja v Novi Gorici goste iz Kidričevega, ki jih v sredo čaka veliko pomembnejša finalna tekma pokala Slovenije z ljubljansko Olimpijo, zasenčili v vseh prvinah igre. Prvi gol so dosegli že v sedmi minuti z zvrhano mero sreče, strel Patrika Bordona z roba kazenskega prostora ni bil posebej močan, a žoga je zavoljo zelo nespretnega posredovanja gostujočega vratarja Matije Kovačiča vendarle končala v mreži. V 20. minuti so svojo prednost podvojili, drugi gol pa je po mojstrsko izvedenem prostem strelu z 20 metrov dosegel Erik Gliha, ki je zadel levi zgornji kot Kovačičevih vrat.

V nadaljevanju je ritem igre malce padel, čeravno so nekoliko bolj živahno predstavo prikazali v uvodnem delu dvoboja zelo rezervirani in za ta dvoboj povsem nemotivirani Kidričani. Prvo priložnost na tekmi so si priigrali v 32. minuti, ko je Francesco Tahiraj sprožil močan strel z desetih metrov, a je bil domači vratar Primož Bužan na pravem mestu.

Izjemno zahtevne razmere za igro v novogoriškem Športnem parku so terjale svoj davek, v "poletni" vročini in soparnem vremenu obe ekipi nista bili na najvišji ravni. "Gostitelji" so ubranili prednost, ki so si jo priigrali v zgodnjem delu dvoboja, Kidričani pa so bili z mislimi bolj na sredini finalni pokalni tekmi z Ljubljančani, ki se bo na stadionu Stožice pričela ob 20.15. Navkljub temu so v 85. minuti prek rezervista Roka Kidriča znižali na 1:2 in postavili končni izid na tekmi.

Celjani končali sezono z zmago, Krčani s porazom

Tekma med Krškim in Celjem ni odločala o ničemer več. Krčani so si že pred tem priigrali obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije in s tem izpolnili osnovni cilj v letošnjem prvenstvu, Celjani pa so pred tako že pred tem zapravili možnost za četrto mesto, ki teoretično še vodi v evropsko ligo. So se pa izbranci Dušana Kosića od sezone poslovili z zasluženo zmago z 1:0.

Celjani so zadeli že v peti minuti. Krčani so žogo zapravili s podajanjem v zadnji vrsti, do nje je prišel Janez Pišek, jo podal do Nina Pungarška, tapa  jo je z natančnim strelom poslal v gol. V 11. minuti si je žogo za prosti strel nastavil Leo Ejup in z velike razdalje meril natančno, Matjaž Rozman se je moral potruditi, da Krško ni izenačilo.

Olimpija Odzivi Šport "Jaz bi dres od tistega sodnika"

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec. V 35. minuti je s kakšnih 20 metrov poskusil Jucie Lupeta, a meril čez gol. V 37. minuti se je priložnost ponudila Mitji Lotriču, ki se je v kazenskem prostoru znašel osamljen, meril je dobro, a Žiga Frelih je bil na mestu. Po podaji iz kota nekaj trenutkov kasneje je zaključil Jure Travner, meril pa mimo.

V 41. minuti je bil na resni preizkušnji Rozman. Miljan Škrbić je zaključil lepo akcijo domačih, streljal je dobro, celjski vratar pa se je izkazal z obrambo. Rozman je v 45. minuti ustavil še strel rezervista Borisa Vidoviča, ki je vstopil le nekaj sekund prej.

V 58. minuti je Tilen Pečnik zapravil stoodstotno priložnost. Preigral je namreč Freliha, pred njim se je pokazal prazen gol, nogometaš Celja pa je zadel vratnico. Nadaljevanje tekme ni več ponudilo velikega razburjenja, Celjani so bili nekoliko boljši, mreži pa se nista več zatresli.

Prva liga TS, 36. kolo:

Domžale : Olimpija 1:1
Bizjak 67.; Kronaveter 79./11-m

Maribor : Gorica 2:0 (2:0)
Tavares 20., Vršič 22.

Krško : Celje 0:1 (0:1)
Pungaršek 5.

Ankaran Hrvatini : Aluminij 2:1 (2:0)
Bordon 7., Gliha 20.; Kidrič 85.

Rudar : Triglav  0:1 (0:0)
Majcen 86.

Lestvica:
1. Olimpija  80
2. Maribor  80
3. Domžale  73
4. Rudar Velenje  50
5. Celje  50
6. Gorica  47
7. Krško  34
8. Aluminij  33
9. Triglav Kranj  28
10. Ankaran Hrvatini  26

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.