Šport > Nogomet
383 ogledov

Olimpija ali Maribor?

olimpija krško prva liga Anže Petkovšek
Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo danes ob 16. uri odigrali zadnji, 36. krog.

Zadnji krog bo odločil slovenskega prvaka za sezono 2017/18. Vsaj trenutno je v rahli prednosti v bitki za prvaka ljubljanska Olimpija, ki ima dve točki pred edinim tekmecem za naslov Mariborom. Za osvojitev šeste zvezdice ljubljanski ekipi zadostuje že točka v Domžalah.

Olimpija bi namreč končala kot prvak tudi ob enakem številu točk z Mariborom, saj ima boljši izkupiček na medsebojnih dvobojih v tej sezoni. Toda gostovanje v Domžalah bo vse prej kot lahek zalogaj za Igorja Bišćana in njegove igralce, ne nazadnje dokazujejo to tudi izidi prvih treh medsebojnih obračunov, v katerih sta Olimpija in Domžale po enkrat zmagala, enkrat pa sta se razšla z neodločnim izidom.

"Veselimo se tekme z Olimpijo. Hočemo biti najboljši in se od svojih navijačev posloviti na najlepši možen način. Igramo na svojem stadionu, hočemo zmagati. Ne gledamo na Olimpijo in Maribor, ne zanima nas, kdo bo prvak, gledamo zgolj nase," je branilca Domžal, strelsko najučinkovitejše ekipe v sezoni, Gabra Dobrovoljca navedla uradna stran lige.

Vsi si zaslužimo, da v Domžalah ustvarimo rezultat, ki nam bo dovolj za zagotovitev naslova državnega prvaka.

Igor Bišćan

Domžalska obramba bo morala bržčas paziti predvsem na Roka Kronavetra, ki je bil dvakratni strelec na tekmi proti Krškemu, ob tem pa prišel še do kar nekaj priložnosti. Za nameček se v ljubljansko vrsto vrača Abass Issah, ki bo v ekipo prinesel želeno hitrost za prebijanje domžalske obrambe.

"Čakamo nedeljo. Čakamo, da potrdimo vse, kar smo delali v letošnji sezoni. Fantje so bili pravi od prvega do zadnjega dne in se maksimalno trudili. Vsi si zaslužimo, da v Domžalah ustvarimo rezultat, ki nam bo dovolj za zagotovitev naslova državnega prvaka," je za spletno stran lige povedal trener Ljubljančanov Igor Bišćan.

Milanič: Verjamem, da Domžale lahko zmagajo

Na drugi strani bodo Mariborčani v zadnji tekmi sezone gostili Novogoričane. Štajerci so vse tri medsebojne tekme v sezoni dobili, bo pa imel trener Darko Milanič nekaj težav s sestavo ekipe, saj bosta manjkala zaradi rumenih kartonov kaznovana Mitja Viler in predvsem zelo "vroči" napadalec ter novopečeni reprezentant Luka Zahović, ki je z 18 zadetki (vse je dosegel spomladi) prvi strelec lige.

maribor olimpija ljudski vrt prva liga | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Luka je v izredni formi, to bo zagotovo velik primanjkljaj. Toda tukaj je Jan Mlakar, ki gori od želje po dokazovanju. Tudi Viler ne bo mogel nastopiti in moramo poiskati zamenjavo še zanj. Ne glede na postavitev, enajsterico ali nasprotnika pa je skupni cilj le eden, zmagati," je za mariborsko spletno stran povedal Milanič.

Glede same tekme z Gorico in zaključka sezone pa strateg "vijolic" pravi: "Kolikor je zahtevno, je preprosto. Moramo zmagati! Pri nas ni nobene preračunljivosti. Svoje delo moramo opraviti, se pa zavedamo, da ne bo lahko. Goričani se znajo braniti in biti učinkoviti v napadu, včasih so naše tekme šle tudi v drugo smer. Narediti moramo svoje in upati, da bo tudi v Domžalah zmaga ostala doma."

Verjamem, da so Domžalčani sposobni zmagati. Ne bomo pa poslušali, kaj se dogaja tam.

Darko Milanić

Milanič pravi, da je realno pričakovati ugoden razplet za Maribor, saj poznajo moč Domžal. "Dovolj se je spomniti naših tekem v Domžalah. Zato ne pričakujem nič drugega, kot da našega nasprotnika čaka kakovostna ekipa in zelo, zelo težka naloga. Verjamem, da so Domžalčani sposobni zmagati. Ne bomo pa poslušali, kaj se dogaja tam. Najprej moramo razmišljati le o svoji nalogi," je še povedal Milanič.

Zadnji krog bo odločil tudi to, kdo bo zasedel četrto mesto, ki lahko pomeni tudi nastop v evropskih tekmovanjih, zaenkrat je najbližje temu velenjski Rudar, ki ima tri točke prednosti pred Gorico in Celjem ter v zadnjem krogu gosti Triglav.

Prav Triglav pa se bo boril za izognitev zadnjemu mestu, ki vodi v drugo ligo. Zaenkrat imajo Gorenjci dve točki naskoka pred Ankaranom Hrvatini, ki jih na zadnji dan sezone čaka obračun z Aluminijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice