Šport > Nogomet
3970 ogledov

Olimpija je bila na poti do prvaka, nato v polno še Maribor

NK Olimpija
Predzadnje kolo bi že lahko dalo prvaka, a bo odločitev po zmagah Olimpije in Maribora padla v zadnjem krogu.

Pred zadnjim kolom bi si Olimpija že lahko priigrala naslov državnih prvakov, če bi na domači zelenici premagala Krško, Maribor pa hkrati ne bi prišel do vseh treh točk na gostovanju pri Celju, ki ga sicer vodi nekdanji kapetan ljubljanskega kluba Dušan Kosić. Vijoličasti so sicer nogometaše iz knežjega mesta nazadnje v gosteh premagali avgusta 2016.

In vse skupaj se je začelo po željah pristašev Olimpije. Ta je namreč proti Posavcem povedla že v 12. minuti, ko je v polno zadel Rok Kronaveter. V Celju je imel le nekaj minut kasneje izjemno priložnost za vodstvo tudi Maribor, vendar je po natančni podaji novopečenega reprezentanta Luke Zahovića na drugi vratnici po strelu z glavo Marcos Tavares zadel le vratnico.

A v 30. minuti je na veselje Mariborčanov v polno zadel Saša Ivković. Ta je bil v boju z domačimi branilci bolj odločen in je po podaji s prostega strela prišel do zaključka z bližine ter zadel za 0:1. Le nekaj minut kasneje so gostje še enkrat zatresli domačo mrežo. Zahović se je že ob sprejemu žoge otresel enega izmed tekmecev, stekel v kazenski prostor gostiteljev in nato še uspešno ustrelil proti vratom ter tako že najverjetneje končno odločitev prestavil v zadnji krog slovenskega prvenstva.

V Ljubljani je Olimpija dominirala, si priigrala veliko strelov, višje domače vodstvo pa je nekajkrat preprečil dvajsetletni vratar Žiga Frelih. Ta se je izkazal še posebej ob novem poizkusu Kronavetra, ki je imel pred sabo prazen večji del gola, a je krški vratar s skokom v svojo desno preprečil zadetek. Krško je v prvih 45 minutah le enkrat ustrelilo na domača vrata, strel Davida Kovačiča pa je zletel daleč mimo želenega cilja. Kronaveter je na drugi strani kar šestkrat meril na vrata tekmecev, štirikrat tudi v okvir vrat.

V Celju bi se lahko izid še spremenil pred koncem prvega polčasa, v 43. minuti je s 25 merov močno sprožil Amir Dervišević in zadel vratnico. Tudi drugi del se je začel z lepo priložnostjo za gostje, po kotu je z golove črte z glavo odbijal domači branilec Jure Travner. Po uri igre pa je domača obramba klonila še enkrat. Po lepi akciji se je najprej zatresla vratnica, po odbitku in skoku Tavaresa pa je okroglo usnje pred golom prišlo do Zahovića, ki mu ni bilo težko doseči še 17. zadetek v sezoni, z njim pa je postal prvi strelec prvenstva.

Nato je padel zadetek tudi v Stožicah. Po prekršku Klemna Šturma nad Stefanom Savićem je enajstmetrovko v 66. minuti izkoristil Kronaveter.

V Celju je Zahović še enkrat potrdil izjemno formo. Po lepi podaji rezervista Dina Hotića je Zahović stekel v šestnajsterec gostiteljev in nato natančno pomeril v dolgi kot ter zadel za 0:4. To je bil tudi končni izid dvoboja, mreži pa sta do konca tekme mirovali tudi v Ljubljani.

V zadnjem kolu bodo Ljubljančani gostovali pri Domžalah, Maribor bo gostil Gorico. Ob morebitni zmagi vijoličastih sicer Olimpija za naslov potrebuje le točko.

Prva liga TS, 35. kolo:

Olimpija : Krško  2:0 (1:0)
Kronaveter 12., 66./11-m

Celje : Maribor  0:4 (0:2)
Ivković 30., Zahović 35., 60., 69.

Aluminij : Rudar  1:3 (1:1)
Mensah 27.; Bijol 19., Radić 58., Novak 93.

Gorica : Ankaran Hrvatini  4:1 (1:1)
Marinič 4., Burgić 55., 78., Humar 69.; Gerc 30.

Triglav : Domžale  0:4 (0:1)
Nicholson 23., Tubić 48., Gnezda Čerin 64., Urh 92.

Lestvica:
1. Olimpija 79
2. Maribor 77
3. Domžale 72
4. Rudar 50
5. Celje 47
6. Gorica 47
7. Krško 34
8. Aluminij 33
9. Triglav 25
10. Ankaran Hrvatini 23

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice