Šport > Nogomet
1626 ogledov

Milanič po tekmi ni mogel skriti razočaranja

Derbi med Mariborom in Olimpijo
1/37
Anže Petkovšek
Po tekmi leta, kakor brez kančka zadržka lahko poimenujemo sobotni nogometni derbi v Ljudskem vrtu, ki ga je Olimpija po velikem preobratu dobila s 3:2 z golom v zadnjih minutah srečanja, so Mariborčani dve koli do konca stisnjeni v kot. To se je čutilo tudi v izjavah po tekmi.

Olimpija je po preobratu v Ljudskem vrtu, kjer pred današnjo tekmo ni zmagala vse od leta 2015, dodobra premešala štrene Mariboru. Vijolice bodo v zaključku, dva kroga pred koncem prvenstva, lovili dve točki zaostanka za večnimi tekmeci. In to kljub temu, da so še v 74 minuti držali zmago v žepu, saj so vodili z 2:1, nato pa sta sledila gola Olimpije v 74. in 90. minuti za popoln preobrat.

Green Dragons Derbi Šport Green Dragons besni na Mariborčane

"Derbi v pravem pomenu besede, ki pa se ni izšel po naših načrtih. Po številnih zgrešenih priložnostih naših nogometašev je Olimpija zabila zmagoviti gol v dramatični končnici," je povedal strateg Maribora Darko Milanič, ki ni ni mogel skriti razočaranja: "Razočaranje je ogromno. Priča smo bili dinamičnemu derbiju, polnemu preobratov. A se nam žal ni izšlo. Vse skupaj je še težje, ker smo imeli izjemno željo na igrišču in čudovito kuliso na tribunah."

maribor olimpija ljudski vrt prva liga | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Večni derbi Šport Olimpija v Mariboru za biti ali ne biti

Prelomna minuta

Po mnenju domačega stratega je bila prelomna 74. minuta: "Hiter protinapad, iz tega pa enajstmetrovka za goste. Tukaj smo se slabo odzvali in dovolili Olimpiji, da izenači. Ni opravičila, da dovolimo takšno situacijo. Kljub temu smo potem še prek Mešanovića in Mlakarja imeli izjemni priložnosti, ki pa ju nismo izkoristili. V igri je bilo več in zaslužili smo si več."

Mariboru ne preostane drugega kot zmagati na preostalih dveh tekmah in upati na spodrsljaj Olimpije. "Zavedamo se, da bo naloga težka, a ni nemogoča. Če se je tokrat obrnilo tako, zakaj se ne bi v zadnjih dveh krogih v drugo smer," še pravi Milanič, ki po taki tekmi ne bo imel lahkega dela pripraviti ekipe na zahtevno gostovanje v Celju.

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Norišnica Šport Šok v Mariboru! Olimpija v 90. minuti vstala iz pepela

maribor olimpija ljudski vrt prva liga | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Takega Biščana še nismo videli

Povsem drugačno je bilo vzdušje v ljubljanskem taboru, kjer so zmago slavili dolgo v noč, trener Igor Biščan pa, odkar je v začetku sezone prevzel Olimpijo, še nikoli ni pokazal toliko čustev kot pred polnimi tribunami Ljudskega vrta."Presrečen sem z izidom, obema ekipama je treba čestitati za ta derbi. Nobena od ekip se ne sme sramovati, sta najboljši ekipi v prvenstvu, ne glede na to, kdo bo na koncu prvak. Derbi je bil poln dinamike, trenja, priložnosti. Mi smo morali biti agresivni, vedeli smo, da moramo napadati. Našli smo način, kako premagati takšnega nasprotnika." 

Derbi med Mariborom in Olimpijo Slovenija Na Teharjah napadeni navijači Olimpije

Hrvat na klopi Olimpije je pojasnil, da med samo ni smel preveč preračunavati. Po zaostanku se je odločil za popoln napad in dal v igro Andresa Vombergarja. "izkoristili smo tudi nasprotnikovo nervozo ob prekinitvi. Naša energija, želja je bila velika. Do konca prvenstva so kalkulacije jasne, mi se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo, moramo izkoristiti to vrnitev na vrh lestvice."

Komentarjev 3