Šport > Nogomet
106 ogledov

Olimpija v Mariboru za biti ali ne biti

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Profimedias
Ljubljančani pred velikim izzivom.

Nogometaši Maribora in Olimpije bodo drevi ob 20.30 v Ljudskem vrtu igrali nov večni derbi, ki bi lahko že pomenil velik korak k osvojitvi naslova prvaka ene ali druge ekipe.

Te pred 34. krogom Prve lige Telekom Slovenije loči točka, v ospredju pa so Štajerci. Ljubljančani pravijo, da gredo po zmago, Mariborčani so odvisni samo od sebe.

Marinko Galić Tekma sezone Šport Legenda Maribora odpisala Olimpijo: Prvenstvo je odločeno!

Maribor ima tudi boljši izkupiček na medsebojnih tekmah, po 33 krogih ima 74 točk, Olimpija pa točko manj. Ljubljančani so bili dolgo v vodstvu, a tudi po zaslugi zaporednih remijev na zadnjih dveh tekmah vodstvo prepustili večnim tekmecem iz Maribora.

Ti so tako v boljšem položaju, nenazadnje imajo tudi boljši medsebojni izkupiček na prvih treh tekmah te sezone, ob dveh neodločenih izidih imajo Mariborčani še zmago z 1:0. Olimpija v Mariboru ni zmagala že skoraj tri leta, nazadnje je slavila zmago 16. avgusta 2015.

Branko Ilić Po zmago Šport "Razumemo jezo navijačev, ampak ..."

V mariborski ekipi zaradi poškodb ne bo Alexandruja Cretuja, Damijana Boharja in Kassima Doumbie.

Ena ključnih pomanjkljivosti Olimpije v zadnjem obdobju je realizacija. Proti Ankaranu je prevladovala v igri, a ni dosegla zadetka, podobno je bilo na tekmi z Rudarjem, kjer so v mrežo spravili eno žogo.

Tudi zato bo trener gostov Igor Bišćan morda posegel po kakšnih spremembah v napadu, kot pravi, gre ekipa po zmago "na vso moč". Nekaj težav z zdravjem imata Nathan Oduwa in Andres Vombergar, a do tekme naj bi bila oba nared.

Tekmo pred razprodanim stadionom Ljudski vrt bo sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, v štajersko prestolnico pa prihaja tudi 700 ljubljanskih navijačev.

olimpija green dragons Šok v Stožicah Šport Po koncu tekme vroče ob tribuni Green Dragonsov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.