Šport > Nogomet
2460 ogledov

Zapravljena enajstmetrovka v 90. minuti in šok za Olimpijo

Ricardo Alves
Ljubljanski nogometaši so pred velikim derbijem padli na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Nogometaši Olimpije so si privoščili izjemno velik spodrsljaj, pred derbijem z Mariborom so izgubili prvo mesto na lestvici, za vrnitev na vrh pa tako potrebujejo zmago na sobotnem gostovanju v Ljudskem vrtu, kjer bodo vijoličasti v naslednjem kolu gostili zelene. Po velikem derbiju bosta na sporedu le še dva prvenstvena kroga.

Čeprav so proti Ankarančanom, ki so na začelju lestvice, Ljubljančani povsem prevladovali, pa je znova zatajila realizacija. Sprožili so 26 strelov, a niti eden ni bil dovolj dober, da bi spremenil izid ob zelo razpoloženemu vratarju gostov Primožu Bužanu. Izbranci Igorja Bišćana tako pred derbijem za točko zaostajajo za Mariborom, do konca pa jih nato čakata še domači obračun s Krškim in gostujoči z Domžalami.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu pričakovano precej boljši tekmec, prišli do kar precej zaključnih strelov (Ricardo Alves, Issah Abass, Branko Ilić ...), a pri teh bili precej nespretni oziroma nenatančni, enega bolj nevarnih je v 36. minuti sprožil Issah, a tudi on zgrešil cilj. Tudi v 44. minuti so imeli priložnost ob razredčeni obrambi gostov, a je Issah s slabo zadnjo podajo preprečil obetaven napad Ljubljančanov.

V uvodu drugega polčasa se je nadaljevala podobna slika, domačini so pritiskali, nekajkrat poskusili s streli, a so bili vsi preslabi, tudi tisti Filipa Uremovića v 65. minuti, ko je po kotu z glavo le za malo zgrešil cilj. Zato pa je le nekaj trenutkov pozneje na drugi strani zagrozil Ankaran oziroma Vedran Gerc, ki je s strelom po tleh z dobrih desetih metrov zadel vratnico ljubljanskega gola.

V 79. minuti bi Ljubljančani bržčas lahko zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru padel Stefan Savić, v 84. minuti pa se je izkazal Bužan po strelu Leona Benka s 15 metrov. Žoga je letela pod prečko. Štiri minute pozneje je Dario Čanađija z desne strani žogo poslal v naročje Bužana. Že v 90. minuti pa so domači dobili najstrožjo kazen, potem ko je glavni sodnik Dragoslav Perić ocenil prerivanje Uremovića in Timoteja Mateja za prekršek gosta.

Z bele točke je streljal Alves, izkazal pa se je Bužan, tako kot le malce zatem, ko je najprej obranil strel iz bližine, odbito žogo pa je nato Uremović poslal čez gol. V tretji minuti sodniškega dodatka je z glavo iz bližine zgrešil še Rok Kronavater, za njim pa znova še Benko, tako da je ostalo zgolj pri točki domačih.

Luka Zahović Jan Mlakar NK Maribor Rošada na vrhu Šport Maribor izpolnil cilj, žogica spet na strani Olimpije

Domžalčani slavili v gosteh

Domžalčani so brez kaznovanih Gabra Dobrovoljca in Matije Široka prišli do 20. zmage v prvenstvu, s katero so le še potrdili tretje mesto in se drugouvrščeni Olimpiji približali na sedem točk. Do konca prvenstva jih čakata še domači tekmi s Krškim in Olimpijo ter gostovanje v Kranju.

V prvem polčasu so bili nevarnejši domači nogometaši, že v deveti minuti je Luka Štor močno streljal, Dejan Milić pa je žogo odbil v vratnico. Štor je še drugič na tekmi zatresel okvir vrat v 27. minuti, ko je žogo že poslal mimo Milića, a je ta spet zadela vratnico. Domžalski vratar se je izkazal tudi v 40. minuti, najprej po strelu Francesca Tahiraja, potem pa še Lucasa Horvata, ki je sprožil s 16 metrov.

Gostje so nase opozorili v 12. minuti, ko je Nermin Hodžić zadel le zunanji del mreže, in v 38. minuti, ko je Matija Rom streljal z glavo, na črti pa je žogo v kot odbil Josip Zeba.

V uvodu drugega dela so bili spet nevarnejši domači, najprej je malce z desne streljal Anton Rogina, a je Milić žogo odbil, v 50. minuti pa je Štor neoviran z enajstih metrov žogo poslal visoko čez gol.

V 59. minuti pa so Domžalčani povedli povedli. Lovro Bizjak je podal za hrbet domače obrambe do Marka Alvirja, ta pa je nato s strelom iz prve po tleh ugnal Matijo Kovačića. V 66. minuti so domači izenačili. Najprej je z desne sprožil Tahiraj, Milić pa je žogo odbil predse, od koder jo je z glavo v mrežo poslal Horvat.

Na drugi strani je Bizjak v 68. minuti zgrešil malce z leve, v 74. minuti pa je poskusil še enkrat z leve, Kovačić pa je bil na mestu. Tri minute pozneje je bil še enkrat aktiven Bizjak, ki je z leve podal pred gol, kjer je bil Rubin Hebaj in zadel za domžalsko vodstvo. Domači so znova ogrozili vrata Domžal v 83. minuti, ko je z desetih metrov žogo čez gol poslal Alen Krajnc, ob koncu pa je neuspešno poskusil še Dejan Petrovič, tako da je ostalo pri zmagi Domžal.

Celjani nadaljujejo negativen niz

Celjski niz tekem brez zmage se nadaljuje, po današnjem obračunu z Velenjčani traja že štiri tekme. Velenjčani so bili predvsem v prvem polčasu precej boljši tekmec in prišli do 14. zmage, s katero so za tri točke pobegnili današnjemu tekmecu in so prevzeli četrto mesto.

Velenjčani so zasluženo dobili prvi polčas, saj so bili boljši tekmec od Celjanov, ki so imeli le dve polpriložnosti. Gostje so si pripravili kar nekaj priložnosti, v 14. minuti je Robert Pušaver meril čez gol, v 16. Klemen Bolha mimo, v 21. Edin Šehić z glavo prav tako mimo vrat, v 22. minuti pa je Metod Jurhar obranil še en strel gostov iz bližine po kotu.

V 36. minuti pa so knapi povedli, potem ko je Dominik Radić prodrl po desni strani in poslal natančno žogo v kazenski prostor do Šehića, ki je brez težav zadel za 1:0. Šest minut pozneje je Radić ob neodločnih branilcih Celja v kazenskem prostoru prišel do žoge in strela z desetih metrov ter povišal na 2:0.

V uvodu drugega polčasa so v 50. minuti Celjani prvič na tekmi resneje zagrozili, do strela je prišel Nino Pungaršek, izkazal pa se je Marko Pridigar. Na drugi strani je Radić prišel do novega strela s 14 metrov v 54. minuti, Jurhar pa je bil na mestu.

V 65. minuti pa so Velenjčani še povečali prednost. Radić je prodiral proti kazenskemu prostoru, Elvedin Džinić ga je zgolj spremljal, tako da je velenjski nogometaš prišel do neoviranega strela v kazenskem prostoru in dosegel svoj deveti zadetek v sezoni za 3:0.

Rudi Požeg Vancaš je v 73. minuti imel lepo priložnost za znižanje zaostanka, ko je prišel v dvoboj ena na ena s Pridigarjem, a je bil slednji uspešnejši, isti igralec pa je malce zatem z nenatančnim strelom zapravil še eno celjsko priložnost. V 82. minuti je od daleč poskusil Mitja Lotrič, a meril preveč po sredini vrat. Minuto pred iztekom rednega dela pa so Celjani vendarle zadeli, po kotu z leve strani, ki ga je izvedel Tilen Pečnik, je z nogo spretno zadel Lotrič.

Prva liga TS, 33. kolo:

Krško : Maribor  1:2 (0:0)
Balić 93.; Dervišević 81., Zahović 88.

Olimpija : Ankaran Hrvatini  0:0 (0:0)

Aluminij : Domžale  1:2 (0:1)
Horvat 67.; Alvir 59., Hebaj 77.

Celje : Rudar  1:3 (0:2)
Lotrič 89.; Šehić 36., Radić 42., 65.

Ponedeljek:
Gorica - Triglav

Lestvica:
1. Maribor  74
2. Olimpija  73
3. Domžale  66
4. Rudar Velenje  47
5. Celje  44
6. Gorica  41 (-1)
7. Krško  34
8. Aluminij  30
9. Ankaran Hrvatini  23
10. Triglav Kranj  22 (-1)

Komentarjev 4
  • Žurnalček 08:45 14.maj 2018.

    Mimogrede , Žurnal a sploh gledate delovane vaše strani ? Mesto za komentar pokriva vaša črna reklama od spodaj !

  • Žurnalček 08:40 14.maj 2018.

    Velika napaka bi bila , če bi takšna ekipa kot je sedaj Olimpija , ki ne more premagati vaške posebneže iz Ankarana , bila državni prvak ! To je vsa resničnost in pravičnost v tem momentu s tem pa Štajerci ...prikaži več nimate nič in zato ne cepite !

  • klincek 06:35 14.maj 2018.

    Karma je ku..a.

Sorodne novice