Šport > Nogomet
143 ogledov

Triglav zapustil zadnje mesto

Triglav Kranj
Nogometaši kranjskega Triglava so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0).

Kranjčani so proti favoriziranim Celjanom dosegli pomembno zmago v boju za obstanek v ligi. Prvič v sezoni so Celjane tudi premagali. Zdaj imajo tako kot Ankarančani 22 točk. Celjani so točkovno poravnani z Rudarjem na četrtem oziroma petem mestu.

V prvem polčasu sta si ekipi priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a se izid ni spremenil. Uvodoma so bili nevarnejši Celjani, v osmi minuti je zgrešil Tilen Pečnik, v 24. minuti pa je s prostega strela z dobrih 20 metrov močno sprožil Tadej Vidmajer, izkazal pa se je Elvis Džafić. Ta je moral posredovati tudi ob koncu polčasa po strelu Rudija Požega Vancaša z roba kazenskega prostora.

Kranjčani so prvič zagrozili v 27. minuti, ko je David Tijanič streljal iz prve z desetih metrov, Metod Jurhar pa je žogo odbil čez gol. Pet minut pozneje je sam pred Jurharja prišel Matej Poplatnik, a je celjski vratar dobil dvoboj. V 40. minuti je znova od daleč meril Tijanič, žoga pa se je od enega od gostujočih nogometašev odbila čez gol. V 44. minuti je od daleč meril še Bukara, a Jurharju ni povzročil posebnih težav.

Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Napeto bo Šport "To se nam ne bi smelo dogajati"

Prva polovica drugega polčasa je bila nekoliko manj razburljiva. V 53. minuti je sicer Janez Pišek močno sprožil s 30 metrov, a je bil Džafić na mestu, v 67. in 69. minuti pa sta na drugi strani poskušala Poplatnik in Nejc Pušnik, v obeh primerih je Jurhar žogo odbil. V 76. minuti pa so domači povedli, Poplatnik je iz bližine z desne strani močno podal pred gol, od koder se je žoga od Pušnika odbila v gol.

Celjani so poskušali zatem izenačiti, med drugim je Mitja Lotrič v 82. minuti streljal od daleč, a zgrešil cilj, tudi vse druge (pol)priložnosti so ostale neizkoriščene, tako da je ostalo pri slavju Kranjčanov.

maribor prva liga dervišević tavares Prva Liga Šport Drama v Domžalah, Maribor v 91. minuti do zlata vrednega gola

Kidričani so slavili drugič v dvanajstih prvoligaških obračunih z Gorico. S tem so se še oddaljili od devetega mesta, ki vodi v boj za obstanek, pred Triglavom in Ankaranom imajo osem točk prednosti. Na drugi strani je Gorica na šestem mestu ostala tri točke za četrtim in petim mestom, ki ju zasedata Rudar in Celje.

V prvem polčasu so bolje začeli domači, ki so v 11. minuti prek Maria Jurčevića zadeli vratnico, v 20. minuti je Mihovil Klapan malce zgrešil cilj, v 21. pa je Rok Kidrič s strelom z glavo prav tako žogo poslal malo mimo gola. Novogoričani so prvič zagrozili v 21. minuti, Bede Osuji je s petih metrov zadel prečko, sedem minut zatem pa je Leon Marinič takoj po vstopu v igro s sedmih metrov žogo poslal v naročje Matije Kovačića. Zadnjo priložnost v prvem delu so imeli domači, Jurčević je streljal s približno 30 metrov, a se izid ni spremenil.

V drugem polčasu so gostitelji povedli v 57. minuti, potem ko je Francesco Tahiraj v kazenskem prostoru lepo prišel do strela in s 13 metrov zadel za 1:0. Štiri minute pozneje je Kidrič z glavo žogo poslal malo mimo cilja, to pa je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

Prva liga TS, 32. kolo:

Triglav : Celje  1:0 (0:0)
Pušnik 76.

Aluminij : Gorica  1:0 (0:0)
Tahiraj 57.

Že odigrano:
Domžale : Maribor  1:1 (0:0) 
Ibričić 51.; Mulalić 91./ag

Ankaran Hrvatini : Krško  0:0 

Rudar : Olimpija  1:1 (0:1) 
Vasiljević 88.; Miškić 26.

Lestvica:
1. Olimpija  72
2. Maribor  71
3. Domžale  63
4. Celje  44
5. Rudar Velenje  44
6. Gorica  41
7. Krško  34
8. Aluminij  30
9. Triglav Kranj  22
10. Ankaran Hrvatini  22

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.